Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

AtlasGlobal'e 40 bin Euro ödeyerek uçuş eğitim alan pilot adayları ortada kaldı

AtlasGlobal'e 40 bin Euro ödeyerek uçuş eğitim alan pilot adayları ortada kaldı
0
52

teknoloji

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
83
Atlasglobal%2Dden%2Dbilet%2Dalanlar%2Disyanlarda%2DCagri%2Dmerkezi%2Dcalismiyor%2D228006%2Ejpg

AtlasGlobal’in iflasını talep etmesi, 40’a yakın pilot adayını da mağdur etti. 

38 bin Euro ile 41 bin 500 Euro ortasında değişen fiyatlarda ödeme yaparak sertifika alan pilot adayları, şirketin faaliyetlerini durdurması ile ortada kaldı. “Sertifikamız var lakin çalışabileceğimiz bir şirket yok” diyen mağdurlar, kredi çekerek uçuş okuluna ödeme yaptıklarını belirtiyor.

Eğitimlerin tamamlanması ile birlikte, 100 saatlik uçuştan sonra birinci olarak yardımcı pilot olarak misyona gelmeyi bekleyen adaylar, AtlasGlobal’in uçuşlarını süreksiz bir mühlet durdurduğunu öğrendi. Lakin temel şoku, iki hafta evvel, şirketin faaliyetlerini durdurması ve iflas davasını açması ile yaşadılar.

Hürriyet'te yer alan habere nazaran, eğitim için 41 bin 500 Euro ödeme yaptığını belirten pilot adaylarından A. Ü. “Eğitim sonrası sertifikamı aldım. Fakat, şirket faaliyetini durdurduğu için 100 saatlik uçuşu yapamadık. Zira şirket faaliyetlerini durdurdu. Mağdurlar olarak bir ortaya geldik ve yol haritası belirlemeye çalışıyoruz. Fakat, hepimizin durumu berbat. Kimi kredi ödüyor, kimi etrafından borç aldığı için mahçup olmuş durumda. Her ay 15 bin lira kredi ödüyorum. Ailemin dayanağı olmadan bu parayı ödemem mümkün değil. Dava açmak için ödenecek harcı dahi ödeyecek durumumuz yok” diye konuştu.

İş garantisi verilmişti

A. Ü., elindeki sertifika ile öbür havayolu şirketinde çalışma imkânlarının da olmadığını kaydederek “Başka bir firmaya başvurdum lakin onlar, kendilerinin eğitim vereceğini belirtiyor. Onlar da başka bir fiyat talep ediyor” diye konuştu. İsminin yazılmasını istemeyen bir öbür pilot adayı ise “Tam manası ile kâbus yaşıyorum. Pilot adayıyım fakat günlerdir meskende boş boş oturuyorum. Çalışamadığım için dışarı dahi çıkamıyorum. Mukavele yaptığımızda iş garantisi verildi. Lakin ortada, çalışılacak bir şirket yok” dedi.

858,506Konular
983,055Mesajlar
33,112Kullanıcılar
fekaSon üye
Üst Alt