iltasyazilim
FD Üye
Avakado Ezmesi Tarifi İçin Malzemeler
*1 adet olgunlaşmış avakado
*1 diş sarımsak
*1 adet küçük boy limon(büyükse yarısı kullanılabilir)
*Zeytinyağı
*Tuz
Süslemek için;
*Ceviz
*Kırmızı pul biber
*(Tercihen farklı malzemeler kullanılabilir)
Avakado Ezmesi Tarifi Yapılışı Avakadonun çekirdeklerini çıkararak; avakadoyu kabuklarından ayırıyoruz Sonra püre haline getirmek için rondodan geçiriyoruz (rondo kullanılamıyorsa bir çatal yardımıyla iyice eziledebilir )
Limonu sıkarak suyunu elde ediyoruz ve sarımsağı da rendeliyoruz
Pürenin içine sarımsak rendesini, tuzu, limon suyunu, zeytin yağını ilave edip özleşene kadar karıştırıyoruz
Avakado püresini servis tabağına alarak üzerini kırmızı pul biber ve ceviz yardımıyla süslüyoruz
NOT:Avakado püresini ekmeğin üzerine sürerek tüketebileceğimiz gibi çeşitli menülerin yanında aparatif sos olarak da kullanabiliriz
Afiyetler olsun
*1 adet olgunlaşmış avakado
*1 diş sarımsak
*1 adet küçük boy limon(büyükse yarısı kullanılabilir)
*Zeytinyağı
*Tuz
Süslemek için;
*Ceviz
*Kırmızı pul biber
*(Tercihen farklı malzemeler kullanılabilir)
Avakado Ezmesi Tarifi Yapılışı Avakadonun çekirdeklerini çıkararak; avakadoyu kabuklarından ayırıyoruz Sonra püre haline getirmek için rondodan geçiriyoruz (rondo kullanılamıyorsa bir çatal yardımıyla iyice eziledebilir )
Limonu sıkarak suyunu elde ediyoruz ve sarımsağı da rendeliyoruz
Pürenin içine sarımsak rendesini, tuzu, limon suyunu, zeytin yağını ilave edip özleşene kadar karıştırıyoruz
Avakado püresini servis tabağına alarak üzerini kırmızı pul biber ve ceviz yardımıyla süslüyoruz
NOT:Avakado püresini ekmeğin üzerine sürerek tüketebileceğimiz gibi çeşitli menülerin yanında aparatif sos olarak da kullanabiliriz
Afiyetler olsun