avakado nasıl yenir avakado nasıl yenir video nedir Dün marketten avakado aldım fakat daha önce hiç yemediğim için nasıl yenildiğini bilmiyorum ve netten biraz araştırdım Belki aranızda benim gibi avakadonun nasıl yenileceğini bilmeyenleriniz vardır
Buyrun ozaman avakadonun faydaları nelerdir ve nasıl yenilir?
Konu Resmi
Avokado, kabuğu yeşil, yenen kısımları beyaz, iri çekirdekli bir meyvedir Avokadonun anavatanı Meksika ve Guetamala olmakla birlikte günümüzde ülkemizin güney sahillerinde de üretiliyor
Avokado, tam olgunluğa toplandıktan sonra erişir Lezzetini anlamak için olgunlaşmasını beklemek gerekiyor Bunun için hemen tüketmek üzere satın alıyorsanız, bilinenin aksine yumuşak olanı seçmeniz daha iyi Seçerken aynı zamanda derisinin parlak ve kaygan olmasına, salladığınızda çekirdeğin sesinin gelmesine dikkat edin Ama eğer birkaç gün sonra tüketecekseniz, sert olanı tercih etmeniz daha iyi olacaktır Gazete kağıdına sarılan avokadolar birkaç gün içinde yenecek olgunluğa ulaşırlar Avokadoyu oda ısısında bekletmek gerekir Buzdolabına koymanız, soğuktan hiç hoşlanmayan bu meyvelere iyi gelmez Meyve olmasına rağmen, daha çok sebze gibi kullanılır Limon suyu ile iyi uyum sağlar Baharatla pişirilen yemeklerle, acılı soslarla kullanılabilir Giriş yemekleri ve salatalarda da bolca kullanılan avokado, nötr tadıyla çok farklı yerlerde karşımıza çıkar Bir omletin içine, çorbalara, peynirli makarna soslarına katılabildiği gibi, tatlı olarak hazırlanan, çilekli puding ve sorbelerde de kullanılabilir
100 gramında yaklaşık olarak 180 kalori vardır Aynı zamanda diğer meyvelere oranla yüksek potasyum ve C vitamini içerir Bu kalori değerini ise dokusunda yüksek oranada yağ olmasına borçludur
Avokado ancak yumuşadıktan sonra yenilebilir Sert iken acıdır Yumuşayan Avokado’nun kabuğu ince şekilde soyulur (El veya bıçak ile soyulabilir) Avokado nasıl yenir ?
1 Meyva uzunlamasına ortadan kesilir Ortadaki iri çekirdek çıkarılır Meyva ince ince cips gibi doğranır veya ezilir Tuz, kırmızı veya karabiber ekilir Limon sıkılır karıştırılır Arzuya göre biraz taze veya kuru soğan kıyılarak ilave edilir Maydanoz ve domates ilave edilebilir Salata gibi yenir, yağ istemez
2Soyulmuş ve ezilmiş avakado sarımsaklı yoğurt ile karıştırılır Limon ilave edilmez, böyle de yenilebilir
1
*Omlet yapılır Peynir yerine avokado konur
*Mantar sote gibi sote yapılabilir
*Ezilmiş avokado bal ve ezilmiş cevizle karıştırılır Bu takdirde tuz, limon, biber ilave edilmez
Bazı öneriler
1
*Avokadoları soyduktan sonra kararmamaları için limonlu suda bekletin
*Saltalar için, avokadoları dilimlemek yerine bir kaşıkla oval parçalar çıkardıktan sonra üzerlerine limon sıkarak servis yapabilirsiniz
3 Çabuk sos hazırlamak için, soyulmuş avokadoyu püre haline getirin İçine 1 çorba kaşığı rendelenmiş soğan, 1 limonun suyu, 45 damla acısso, tuz ve karabiber ekledikten sonra karıştırın Havuç, salatalık ve kerevizle servis yapın 4 Avokado tavuğa çok yakışır Taze bir pidenin veya sandviçin içine haşlanmış tavuk, ince dilimlenmiş avokado, salata yaprakları, domates dilimleri ve taze soğan koyun Arasına mayonez gezdirin
Buyrun ozaman avakadonun faydaları nelerdir ve nasıl yenilir?
Konu Resmi
Avokado, kabuğu yeşil, yenen kısımları beyaz, iri çekirdekli bir meyvedir Avokadonun anavatanı Meksika ve Guetamala olmakla birlikte günümüzde ülkemizin güney sahillerinde de üretiliyor
Avokado, tam olgunluğa toplandıktan sonra erişir Lezzetini anlamak için olgunlaşmasını beklemek gerekiyor Bunun için hemen tüketmek üzere satın alıyorsanız, bilinenin aksine yumuşak olanı seçmeniz daha iyi Seçerken aynı zamanda derisinin parlak ve kaygan olmasına, salladığınızda çekirdeğin sesinin gelmesine dikkat edin Ama eğer birkaç gün sonra tüketecekseniz, sert olanı tercih etmeniz daha iyi olacaktır Gazete kağıdına sarılan avokadolar birkaç gün içinde yenecek olgunluğa ulaşırlar Avokadoyu oda ısısında bekletmek gerekir Buzdolabına koymanız, soğuktan hiç hoşlanmayan bu meyvelere iyi gelmez Meyve olmasına rağmen, daha çok sebze gibi kullanılır Limon suyu ile iyi uyum sağlar Baharatla pişirilen yemeklerle, acılı soslarla kullanılabilir Giriş yemekleri ve salatalarda da bolca kullanılan avokado, nötr tadıyla çok farklı yerlerde karşımıza çıkar Bir omletin içine, çorbalara, peynirli makarna soslarına katılabildiği gibi, tatlı olarak hazırlanan, çilekli puding ve sorbelerde de kullanılabilir
100 gramında yaklaşık olarak 180 kalori vardır Aynı zamanda diğer meyvelere oranla yüksek potasyum ve C vitamini içerir Bu kalori değerini ise dokusunda yüksek oranada yağ olmasına borçludur
Avokado ancak yumuşadıktan sonra yenilebilir Sert iken acıdır Yumuşayan Avokado’nun kabuğu ince şekilde soyulur (El veya bıçak ile soyulabilir) Avokado nasıl yenir ?
1 Meyva uzunlamasına ortadan kesilir Ortadaki iri çekirdek çıkarılır Meyva ince ince cips gibi doğranır veya ezilir Tuz, kırmızı veya karabiber ekilir Limon sıkılır karıştırılır Arzuya göre biraz taze veya kuru soğan kıyılarak ilave edilir Maydanoz ve domates ilave edilebilir Salata gibi yenir, yağ istemez
2Soyulmuş ve ezilmiş avakado sarımsaklı yoğurt ile karıştırılır Limon ilave edilmez, böyle de yenilebilir
1
*Omlet yapılır Peynir yerine avokado konur
*Mantar sote gibi sote yapılabilir
*Ezilmiş avokado bal ve ezilmiş cevizle karıştırılır Bu takdirde tuz, limon, biber ilave edilmez
Bazı öneriler
1
*Avokadoları soyduktan sonra kararmamaları için limonlu suda bekletin
*Saltalar için, avokadoları dilimlemek yerine bir kaşıkla oval parçalar çıkardıktan sonra üzerlerine limon sıkarak servis yapabilirsiniz
3 Çabuk sos hazırlamak için, soyulmuş avokadoyu püre haline getirin İçine 1 çorba kaşığı rendelenmiş soğan, 1 limonun suyu, 45 damla acısso, tuz ve karabiber ekledikten sonra karıştırın Havuç, salatalık ve kerevizle servis yapın 4 Avokado tavuğa çok yakışır Taze bir pidenin veya sandviçin içine haşlanmış tavuk, ince dilimlenmiş avokado, salata yaprakları, domates dilimleri ve taze soğan koyun Arasına mayonez gezdirin