iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
2 soğan
1 su bardağı haşlanmış bezelye
250 gr mantar
250 gr kıyma
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Krep için
4 su bardağı süt
4 yumurta
4 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Yarım çay kaşığı tuz
Üzeri için
1 su bardağı galeta unu
3 yumurta
Kızartmak için
Ayçiçeği yağı
Avcı böreği hazırlanışı
Sahur sofralarınız için seçme lezzetler hazırlayın Süt, un, yumurta, ayçiçeği yağı ve tuzu çırpın Yağlanmış, kızgın teflon tavaya bir kepçe ile krep hamurundan dökün İki tarafını da pişirin Hamur bitene kadar bu işlemi tekrarlayın Harç için bir tavada zeytinyağını ısıtın ve ufak doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar kavurun Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin Ufak doğranmış mantar ve bezelyeleri de ilave edip tuz, karabiberle tatlandırın Kreplerin içine hazırladığınız harcı paylaştırın Kenarlarından kıvırarak sigara böreği gibi sarın Hepsine bu işlemi uyguladıktan sonra, çırpılmış yumurtaya batırıp, ardından galeta ununa bulayın Derin bir tavada ayçiçeği yağını iyice ısıtın Böreklerin her tarafını kızartıp tabağa alın Ilınınca dilimleyerek servis tabağına yerleştirip servis yapın
2 soğan
1 su bardağı haşlanmış bezelye
250 gr mantar
250 gr kıyma
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Krep için
4 su bardağı süt
4 yumurta
4 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Yarım çay kaşığı tuz
Üzeri için
1 su bardağı galeta unu
3 yumurta
Kızartmak için
Ayçiçeği yağı
Avcı böreği hazırlanışı
Sahur sofralarınız için seçme lezzetler hazırlayın Süt, un, yumurta, ayçiçeği yağı ve tuzu çırpın Yağlanmış, kızgın teflon tavaya bir kepçe ile krep hamurundan dökün İki tarafını da pişirin Hamur bitene kadar bu işlemi tekrarlayın Harç için bir tavada zeytinyağını ısıtın ve ufak doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar kavurun Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin Ufak doğranmış mantar ve bezelyeleri de ilave edip tuz, karabiberle tatlandırın Kreplerin içine hazırladığınız harcı paylaştırın Kenarlarından kıvırarak sigara böreği gibi sarın Hepsine bu işlemi uyguladıktan sonra, çırpılmış yumurtaya batırıp, ardından galeta ununa bulayın Derin bir tavada ayçiçeği yağını iyice ısıtın Böreklerin her tarafını kızartıp tabağa alın Ilınınca dilimleyerek servis tabağına yerleştirip servis yapın