iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler;
İçi İçin:
12 kilo kıyma
1 adet orta boy soğan
karabibr ve tuz
Krepler için:
1 adet yumurta
12 kilo süt
15 2 su bardağı kadar un
tuz
Kızartmak için;
sıvıyağ
galeta unu
1 adet yumurta
Yapılışı;
İnce ince kıydığınız soğanı çok az sıvı yağda kavurun Kıymayı ekleyin, tuzuu ve biberini ayarlayarak pişirin
Kıyma içi soğurken krepleri hazırlayın Bunun için, yumurtayı çırpın Sütü, unu ve tuzunu ilave ederek hamuru boza kıvamında hazırlayın Çok az yağladığınız teflon tavada kreplerinizi pişirin
Kreplerin keneraına soğuyan kıymalı harçdan 12 yemek kaşığı kadar koyup kalın sigara böreği şeklinde sarın Tüm krepleri aynı şeklide hazırlayın
Böreklerinizi önce çırpılmış yumurtaya ardından galeta ununa bulayarak kızgın yağda her tarafı altın sarısı rengini alana kadar kızartın
Kızaran böreklerinizi fazla yağını alması için havlu kağıt serili tabağa alın
İçi İçin:
12 kilo kıyma
1 adet orta boy soğan
karabibr ve tuz
Krepler için:
1 adet yumurta
12 kilo süt
15 2 su bardağı kadar un
tuz
Kızartmak için;
sıvıyağ
galeta unu
1 adet yumurta
Yapılışı;
İnce ince kıydığınız soğanı çok az sıvı yağda kavurun Kıymayı ekleyin, tuzuu ve biberini ayarlayarak pişirin
Kıyma içi soğurken krepleri hazırlayın Bunun için, yumurtayı çırpın Sütü, unu ve tuzunu ilave ederek hamuru boza kıvamında hazırlayın Çok az yağladığınız teflon tavada kreplerinizi pişirin
Kreplerin keneraına soğuyan kıymalı harçdan 12 yemek kaşığı kadar koyup kalın sigara böreği şeklinde sarın Tüm krepleri aynı şeklide hazırlayın
Böreklerinizi önce çırpılmış yumurtaya ardından galeta ununa bulayarak kızgın yağda her tarafı altın sarısı rengini alana kadar kızartın
Kızaran böreklerinizi fazla yağını alması için havlu kağıt serili tabağa alın