iltasyazilim
FD Üye
Avcı Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*4 tane yufka
*300 gram kıyma
*1 küçük çay bardağı kısırlık bulgur
*1 kuru soğan
*1 kase ceviz
*Tuz
*Pul biber
*Karabiber
*3 yemek kaşığı sıvıyağ
Sos için;
*1 çay bardağı sıvıyağ
*1 dolu yemek kaşığı un
Börekleri bulamak için;
*2 yumurta
*Galeta unu
Kızartmak için;
*Sıvıyağ
Avcı Böreği Tarifi Yapılışı İlk önce bulgurun üzerine kaynar su döküp, ağzını kapatıp, bekletelim Kıymayı tavaya koyup ocağa alalım Kıymanın rengi dönünceye kadar kavuralım Rengi dönünce sıvıyağı soğanı koyup, kavuralım Soğanlar iyice pişince ocaktan alalım Bulgur iri çekilmiş ceviz tuz pul biber karabiber koyup, iyice karıştıralım Soğumaya bırakalım Sos malzemesini karıştıralım Yufkanın bir tanesini masaya açalım Üzerine sostan sürelim diğer yufkayı üzerine serelim Tekrar sos sürelim Yufkayı önce 4 de sonra 8’e bölelim Hazırladığımız içten yufkaların kenarına koyalım Sigara böreği gibi saralım Biraz büyük olacak Diğer 2 yufkayıda aynı şekilde yapalım Börekleri önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa* bulayıp kızgın yağda kızartalım
*4 tane yufka
*300 gram kıyma
*1 küçük çay bardağı kısırlık bulgur
*1 kuru soğan
*1 kase ceviz
*Tuz
*Pul biber
*Karabiber
*3 yemek kaşığı sıvıyağ
Sos için;
*1 çay bardağı sıvıyağ
*1 dolu yemek kaşığı un
Börekleri bulamak için;
*2 yumurta
*Galeta unu
Kızartmak için;
*Sıvıyağ
Avcı Böreği Tarifi Yapılışı İlk önce bulgurun üzerine kaynar su döküp, ağzını kapatıp, bekletelim Kıymayı tavaya koyup ocağa alalım Kıymanın rengi dönünceye kadar kavuralım Rengi dönünce sıvıyağı soğanı koyup, kavuralım Soğanlar iyice pişince ocaktan alalım Bulgur iri çekilmiş ceviz tuz pul biber karabiber koyup, iyice karıştıralım Soğumaya bırakalım Sos malzemesini karıştıralım Yufkanın bir tanesini masaya açalım Üzerine sostan sürelim diğer yufkayı üzerine serelim Tekrar sos sürelim Yufkayı önce 4 de sonra 8’e bölelim Hazırladığımız içten yufkaların kenarına koyalım Sigara böreği gibi saralım Biraz büyük olacak Diğer 2 yufkayıda aynı şekilde yapalım Börekleri önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa* bulayıp kızgın yağda kızartalım