Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Avcı Böreği

Avcı Böreği

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Avcı Böreği Tarifi İçin Malzemeler

*4 adet yufka

İç harcı için;

*2 adet orta boy kuru soğan
*1 çay bardağından bir parmak eksik ince bulgur(köftelik)
*1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
*Bir turam kıyılmış maydanoz
*Tereyağı
*Sıvıyağ
*Tuz
*Karabiber
*İsteğe göre pul biber

Üzeri için;

*Galeta unu
*1 yumurta

Avcı Böreği Tarifi Yapılışı İnce bulgurumuzu bir kaba alıp sıcak suyla ıslatıp şişiriyoruz Daha sonra bir tavada ya da tencere de tereyağını ve sıvı yağı eritip soğanları ince ince kıyıp kavuruyoruz Ardından kıymamızı da koyup tekrar kavurmaya devam ediyoruz kavrulan kıymanın üzerine kıyılmış maydanozu biraz çekilmiş cevizi, tuzu ve karabiberini de koyup birkaç kez çevirdikten sonra bir kaba alıp soğumasını bekliyoruz Daha sonra bir kapta 4 kaşık sıvı yağı ve 5 kaşık suyu karıştırıyoruz 2 yufkamızı üst üste tezgaha serip, kesiyoruz Tezgaha serdiğimiz yufkayı önce ikiye sonra dörde ardından tekrar dilim şeklinde kestikten sonra (sigara böreği yapar gibi) hazırladığımız su ve yağlı karışımla yufkalarımızı bir fırça yardımıyla yağlayalım Ardından hazırladığımız iç harcını tepeleme şekilde yufkalarımıza pay edelim ve sigara böreği sarar gibi saralım (Diğer 2 yufka içinde aynı işlemi gerçekleştirelim) Bir kaba artan sulu yağlı karışıma yumurtayı kırıyoruz Bir kaba da galeta ununu koyuyoruz sardığımız börekleri önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp tepsimize diziyoruz 180 derecelik fırında ara sıra kontrol ederek yaklaşık 20 dk pişiriyoruz Benim yufkalarım arttığı için ekstra yanına peynirli börek de yaptım peynirleri ezip yarım yufkanın arasına su ve yağ ile yaptığımız karışımdan sürdüm üzerine peynirleri ekledim ve rulo yaptıktan sonra gül böreği şeklinde sardım sizinde yufkalarınız artarsa bu şekilde değerlendirebilirsiniz afiyet olsun

858,496Konular
982,386Mesajlar
30,223Kullanıcılar
metocdametocSon üye
Üst Alt