iltasyazilim
FD Üye
Avcı Usulü Kuzu Eti
Malzemeler:
800 gr kuzu sırtı
500 gr domates
400 gr patates
1 adet soğan
5 diş sarımsak
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Yapılışı:
1 Eti büyük parçalar halınde doğrayın, kabuğu soyulmuş soğanları halka şeklinde kesin, patatesleri soyup küp şeklinde doğrayın
2 Zeytinyağını bir tavada ısıtın Dilimlenmiş 2 diş sarmısağı ekleyip, pembeleşinceye kadar kavurun Kabı ateşten indirin
3 Fırın kabınin dibine soğanları yerleştirin, üzerine kuzu eti ve patatesleri birer sıra dizin En üste domatesi yayın Üzerine kalan 3 diş sarmısağı koyup, tuzu serpin
4 Kabın üzerini alüminyum folyo ile kapatın Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin Kabın üzerindeki folyoyu çıkarın, tekrar fırına koyun Arada bir karıştırarak 20 dakika daha pişirin Sıcak olarak servis yapın
Malzemeler:
800 gr kuzu sırtı
500 gr domates
400 gr patates
1 adet soğan
5 diş sarımsak
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Yapılışı:
1 Eti büyük parçalar halınde doğrayın, kabuğu soyulmuş soğanları halka şeklinde kesin, patatesleri soyup küp şeklinde doğrayın
2 Zeytinyağını bir tavada ısıtın Dilimlenmiş 2 diş sarmısağı ekleyip, pembeleşinceye kadar kavurun Kabı ateşten indirin
3 Fırın kabınin dibine soğanları yerleştirin, üzerine kuzu eti ve patatesleri birer sıra dizin En üste domatesi yayın Üzerine kalan 3 diş sarmısağı koyup, tuzu serpin
4 Kabın üzerini alüminyum folyo ile kapatın Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin Kabın üzerindeki folyoyu çıkarın, tekrar fırına koyun Arada bir karıştırarak 20 dakika daha pişirin Sıcak olarak servis yapın