Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

AVG Antivirüs Kurulum ve Kullanma

AVG Antivirüs Kurulum ve Kullanma

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Virüslerle başınız dertte mi? Nasıl kullanıldığını adım adım anlattığımız AVG AntiVirus ile, virüs probleminden ücretsiz ve basit bir şekilde kurtulabilirsiniz

Bedava antivirus yazılımları arasında en popüler isimlerden biri olan AVG AntiVirus, arkaplanda çalışırken bilgisayarları çok zorlamaması ve zararlı siteleri önceden tespit etmesi ile başarılı bir koruma sağlıyor Peki bu bedava antivirus yazılımını nasıl kullanacağınızı merak ediyor musunuz? Eğer yanıtınız Evetise, işte başlıyoruz; Adım Adım AVG AntiVirus Free Edition 90:

Adım 1: İndirmek Ve Belirlemek

Yazılımın ücretli ve ücretsiz edinmek üzere farklı sürümleri var Ücretsiz versiyonu bu link'te yer alan sayfayı açıp, Download AVG 90 Freeibaresine tıklayarak edinebilirsiniz 90 MB'lık dosyayı indirdikten sonradan kurulum işlemine başlayın Montaj tamamlandıktan daha sonra sistem her tarafta başlayacak ve bilgisayarınız AVG AntiVirus Free Edition 90 ile açılacak

Adım 2: Emniyet Bileşenleri'ni Etkinleştirin

Masaüstünde sağ daha aşağı köşede bulunan AVG logosuna çift tıkladığınızda, programın menüsü ekrana geliyor Tamamen Türkçe dil desteği ile gelen yazılım, otomatik olarak Türkçe açılıyor Birincil ekrana gelen pencerede, Emniyet bileşenleri ve duruma genel görüşbaşlığını göreceksiniz Burada etkin olmayan bölümler varsa, sol taraftaki menüden Şimdi Güncelleye tıklayın Güncelleme yapılınca tüm başlıklar Etkiliibaresiyle işaretleniyor

Adım 3: Virüs Taraması Başlatma

Eğer sisteminizde virüs olduğundan şüpheleniyorsanız, anında virüs taraması yapmalısınız Bunun için AVG'nin menüsünde yer alan Bilgisayar Tarayıcıya tıklamanız ve peşinde isteğe yan olarak Tüm Bilgisayarı Taraveya Belirtilen Dosyaları Ya Da Klasörleri Tarayı seçebilirsiniz Eğer tarama sonucunda virüsle karşılaşırsanız, Seçili Bulaşmaları Kaldırı seçerseniz, virüsten kurtulmuş olursunuz

Adım 4: Virüsün Silindiğinden Kesin Olma

Bu adım, neredeyse her antivirus yazılımı için geçerli Tarama yapıldıktan sonra virüsleri bulup silme komutunu seçmemiz, tekrar tekrar işe yaramayabiliyor Zira bazı virüsler, kendini o anda çalışan bir sistem dosyası olarak gösterip, antivirus'ün silmesini engelleyebiliyor Bu durumu saptamak için, tarama yaptıktan ve virüsleri silmeyi işaretledikten sonradan, yeniden bir tarama daha başlamak gerekiyor Bu sayede, önceki işlemde virüslerin silinip silinmediği ortaya çıkıyor

Süre kaybettirse de, sisteminizde bir virüs olup olmadığını bu şekilde öğrenebilirsiniz Eğer makinenizde silinmemiş bir virüs varsa, bu kez diğer bir antivirus veya spyware yazılımı kullanmanız gerekiyor demektir *

858,496Konular
981,692Mesajlar
29,769Kullanıcılar
GuidingSon üye
Üst Alt