Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Avrasya’da İlginç Doğum: 'Tünele İki Kişi Girdik, Üç Kişi Çıktık'

Avrasya’da İlginç Doğum: 'Tünele İki Kişi Girdik, Üç Kişi Çıktık'
0
33

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139
s-412e0037744914e54420547c53c26381e4e19014.jpg

Avrupa ile Asya kıtasını bağlayan Avrasya Tüneli'nde  doğum gerçekleşti. Derinliği 106 metreyi bulan tünelde doğum yapan öğretmen Seda Giray, "Avrasya Tüneli'ne girdiğimde hamileydim, çıktığımda oğlumuz kucağımdaydı" dedi.

37 yaşındaki ilkokul öğretmeni Seda Giray ve 38 yaşındaki Elektrik Mühendisi Deniz Giray çifti, 2015 yılında evlendi. Kartal’da yaşayan Giray çifti, sabah erken saatlerde doğum sancıları başlayınca, hekimlerinin misyon yaptığı Bahçelievler’deki hastaneye gitmek için yola koyuldu. Emniyet şeridinden polisin yardımıyla Avrasya Tüneli’ne vardıklarında ise sancılar sıklaşmaya başladı.

Avrasya Tüneli’nde dünyaya gelen birinci bebek oldu

Anne Seda Giray, doğum yapacağını anlayınca durumunu aldı ve gebe olarak girdiği Avrasya Tüneli’nden, kucağında bebeği ile çıktı. Hastaneye ulaştıklarında bebek hemşiresi, otomobile binerek kordonu kesti. Annenin ve bebeğin sıhhat durumları uygunken, Devin Ege ismini verdikleri bebekleri, Avrasya Tüneli’nde dünyaya gelen birinci bebek oldu. Hastaneden dün taburcu olan aile, bu kez bebekleriyle sakin bir seyahat geçirdi. Giray çifti Avrasya Tüneli’nden bebekleriyle ikinci kere geçerek, meskenlerine döndü.

"Oğlum beklemedi, ben de ona ebelik yaptım”

Anne Giray, “Sanırım Avrasya Tüneli’nde birinci doğan bebek oldu oğlumuz. Bizim için şaşkınlık, memnunluk, heyecan o sırada hepsi bir ortadaydı. Ne yapacağımızı bilemedik natürel birinci evvel. İhtimal verdiğimiz bir şey değildi, hastaneye yetişmeye çalışıyorduk. Sonra bir baktık ki sahiden oğlumuz beklemeyecek. Ve doğumu otomobilde gerçekleştirmek zorunda kaldık. Eşim de sağ olsun bizi yetiştirmek için elinden geleni yaptı lakin oğlum beklemedi, ben de ona ebelik yaptım” diye konuştu.

Kartal’da yaşadıklarını ve tabiplerinin bulunduğu Bahçelievler’deki hastaneye biran evvel yetişmek için yola çıktıklarını anlatan Giray, şunları söyledi:

"Doğuracağımı anlayınca kendimce durum aldım otomobilin ön koltuğunda. Baktım ki bebek geliyor. Nasıl olsa bayanlar evvelden de bu halde doğuruyordu, aklıma onlar geldi. Başı gelince artık devamını almak durumunda kaldım. Başı çıkınca, başını tuttum ve kucağıma yatırdım. Çok da sakin bir biçimde doğdu oğlum sağ olsun Avrasya Tüneli’ne girdiğimde hamileydim. Çıktığımda artık oğlumuz kucağımızdaydı. Doğmuştu. Bizim için hakikaten unutulmaz bir an. Biz şanslıyız, bebeğimizi babamızın da çabasıyla sıhhatle kucağımıza aldık."

"Kordonu otomobilde kesildi"

Bebek sağlıklı bir biçimde dünyaya geldikten sonra o anları kaydeden baba Deniz Giray da “Tam doğum anını kaydedemedik doğal ki, o sırada biz de çok paniktik. Avrasya Tüneli’nden çıktıktan 10 dakika sonra çekebildim. Doğmuştu artık, durumu yeterliydi bize göz kırpıyor, hareket ediyordu. Paniğimiz biraz azalmıştı.  Onu sardık, o vakit çekebildik. Hastaneye gelince, Canan hemşire çabucak otomobile koştu, bindi. Kordonu otomobilde kesildi. Tüm operasyon koltukta oldu” tabirini kullandı.

858,497Konular
982,543Mesajlar
30,279Kullanıcılar
Muhammed16Son üye
Üst Alt