Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Avro Bölgesi'nde sanayi üretimi temmuzda sert düştü

Avro Bölgesi'nde sanayi üretimi temmuzda sert düştü
0
127

dadaş

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
70

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Avro Bölgesi'nin temmuz ayı mevsimsellikten arındırılmış sanayi üretim verilerini açıkladı.

Buna göre, 19 üyeli Avro Bölgesi'nde sanayi üretimi, temmuzda haziran ayına kıyasla yüzde 2,3, Temmuz 2021'e göre de yüzde 2,4 düştü. Piyasa beklentileri, Avro Bölgesi'nde sanayi üretiminin temmuzda aylık yüzde 1 gerilemesi, yıllık bazda ise yüzde 0,4 artması yönündeydi.

AB'de de sanayi üretimi, temmuzda bir önceki aya kıyasla yüzde 1,6, geçen yılın aynı dönemine göre de yüzde 0,8 geriledi.

Söz konusu dönemde AB ülkeleri arasında aylık bazda sanayi üretiminde en fazla düşüş yüzde 18,9 ile İrlanda'da, yüzde 7,4 ile Estonya'da ve yüzde 3,2 ile Avusturya'da belirlendi.

Sanayi üretimi yıllık bazda ise en fazla yüzde 23,7 ile İrlanda'da, yüzde 6,4 ile Estonya ve Slovakya'da ve yüzde 5,1 ile Belçika'da azaldı.

KAYNAK: AA

Similar threads

Ekonomi için değerli bir gösterge olan sanayi üretimi, Avrupa için Rusya ve Ukrayna savaşının bir tesiri olarak gerileme eğilimine girdi. Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Euro Bölgesi'nin temmuz ayı mevsimsellikten arındırılmış sanayi üretim datalarını açıkladı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
131
Sanayi üretiminde, pandemiden bu yana en sert aylık düşüş kaydedildi. Üretim, temmuzda aylık bazda yüzde 6.2 düştü. Yıllık sanayi üretimi yüzde 8 artış beklentilerine rağmen yüzde 2.4 arttı. Sanayi üretimi haziranda aylık yüzde 1.4, yıllık yüzde 8.8 artış göstermişti. Türkiye İstatistik Kurumu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
158
Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), AB ve Euro Bölgesi'nde nisan ayı mevsimsellikten arındırılmış sanayi üretim verilerini yayımladı. Buna göre, 19 üyeli Euro Bölgesi'nde sanayi üretimi, nisan ayında önceki aya kıyasla yüzde 17,1, 2019'un nisan ayı ile kıyaslandığında ise yüzde 28 geriledi. Bu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
Euro Bölgesi'nde sanayi üretimi Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 0,4 azaldı. Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) verilerine göre, 19 üyeli Euro Bölgesi'nde mevsimsellikten arındırılmış sanayi üretimi, Temmuz'da haziran ayına kıyasla yüzde 0,4, 2018'in temmuz ayına göre de yüzde 2 düşüş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz ayı sanayi üretimini açıkladı. Sanayinin alt dalları incelendiğinde, 2022 yılı Temmuz ayında madencilik ve taşocakçılığı kesimi endeksi bir evvelki yılın tıpkı ayına nazaran yüzde 10,5 azaldı, imalat sanayi kesimi endeksi yüzde 4,1 arttı ve elektrik...
Cevaplar
0
Görüntüleme
163
858,496Konular
981,850Mesajlar
29,896Kullanıcılar
Adflkco1Son üye
Üst Alt