Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Avrupa'nın 50 Büyük Yalanı(Mustafa Armağan) Özeti, Konusu, Karakterleri ve Okur Yorum

Avrupa'nın 50 Büyük Yalanı(Mustafa Armağan) Özeti, Konusu, Karakterleri ve Okur Yorum
0
52

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Avrupa'nın 50 Büyük Yalanı(Mustafa Armağan) Özeti, Konusu, Karakterleri ve Okur Yorum avrupanın 50 büyük yalanı özet mustafa armağan e book the nightingale özeti avrupa nın 50 büyük yalanı özet 1549299958 1549299958 avrupanin50buyukyalanimustafaarmaganozetikonusukarakterleriveokuryorum5c5870fb04e03avrupanin50buyukyalanimustafaarmaganozetikonusukarakterleriveokuryorum5c5870fb04e03avrupanin50buyukyalanimustafaarmaganozetikonusukarakterleriveokuryorum5c5870fb04e03 Tarih ÇözümlemeAraştırma TİMAŞ YAYINLARI Fiyatı:15 TL Yayınlama Yılı: 320 sayfa Kitap Kağıdı 13,5x21 cm Karton Kapak ISBN:9752639997 Dili: TÜRKÇE Mustafa Armağan, Osmanlı tarihi ve yakın tarih üzerine kaleme aldığı bir düzine kitaptan sonradan bu defa projektörünü Avrupa tarihinin karanlık bölgelerine tutuyor Bu çalışmayla yalnız Avrupa tarihinin bilinmeyenleri ortaya çıkmakla kalmıyor, bununla beraber kendi yüzümüzün de bir kısmının aydınlandığını ayrım ediyorsunuz Eşitsiz olarak, hemen hemen bir yanüstteki ilişkisi içinde kurgulanan Osmanlı ve Avrupa tarihleri, olmaları gereken eşit konuma yerleştiriliyor Türk aydınının 1,5 asırdır peşinde koştuğu 'Avrupa mucizesi' yalanı, bambaşka ve şaşırıcı yönleriyle bu kitapta birer birer deşifre edilip ortaya konuluyor İlginizi çekeceğine inandığımız başlıklardan bir kısmını tadımlık olarak şöyle bir hatırlamaya ne dersiniz? Florence Nightingale'in İngiltere'de ölüm meleği olarak tanındığını, Galile'nin kiliseye aleyhinde çıkmış bir bilim kahramanı olmadığını, Magna Carta'nın Avrupa tarihinde ileri yok, geri bir adım olduğunu, Hitler'in doğrusu Avrupa'yı işgal planı olmadığını, Einstein'ın son yıllarında beyninin yavaşladığını, Ilk feministlerin fabrikalardaki kadınları evlerine kapatma için kampanyalar düzenlediklerini, Don Kişot'ta Endülüslü Müslümanlarla ilgili şifreler bulunduğunu, Kopernik ve Kepler'in güneşe tapanlar tarikatından olduklarını, Rönesans insanlarının Ortaçağ'daki atalarından daha pis yaşadıklarını, Haritaların emperyalizmin sözcülüğünü yaptığını, biliyor muydunuz? Bunlar ve bunlardan diğer Avrupa'nın büyük yalanlarını, Mustafa Hediye'ın hakikaten büyük emek mahsulü Avrupa'nın 50 Büyük Yalanı'ndan okuyacak ve her satırında eminiz ki, şaşıracaksınız Yazarın amacı da bu zaten: Düşünmek, şaşırmakla başlar ona tarafından Mustafa Armağan'a göre Osmanlı tarihini de hakkıyla anlayabilmek için Avrupa tarihinin gerçeklerini anlayışlı olmak gerekir Osmanlı ve yakın tarih üstüne yazdığı ufuk açıcı kitaplarından sonra Hediye'la Avrupa tarihinin bilinmeyenlerine içten soluk soluğa bir yolculuğa güzel geldiniz  

858,498Konular
982,028Mesajlar
30,009Kullanıcılar
hshahzjxhstzSon üye
Üst Alt