Tuzla’da eski nişanlısı tarafından öldürülen 29 yaşındaki Dilara Yıldız cinayetinin manzaralar ortaya çıktı. İmajlarda genç bayanın telaşlı olduğu, şüphelinin bir anda yere yanlışsız ittiği Yıldız’a peş peşe ateş ettiği, polis takımlarını görünce yere yatarak teslim olduğu yer alıyor.
Tuzla’da 10 Ocak 2021 tarihinde 29 yaşındaki avukat Dilara Yıldız’ı silahla öldüren eski nişanlısı Oktay Dönmez(29), “tasarlayarak öldürme”, “silahla yağmaya teşebbüs”, “silahla cebir, tehdit yahut hile kullanarak kişiyi hürriyetinden mahrum kılma” hatalarından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
Dehşetli cinayete ait manzaralar ortaya çıktı. ????
İmgelerde, bir restoranda Dilara Yıldız'ın Oktay Dönmez'in yanında oturduğu, karşılarında ise diğer bir şahsın bulunduğu görülüyor.
Yıldız'ın telaşlı bir sözle ellerini yüzüne gerçek götürdüğü, telefonla görüşen kuşkulu Dönmez'in telefonu kapatıp bir anda ayağı kalktığı, Dilara Yıldız'ın şüpheliye pürüz olmaya çalıştığı, Dönmez'in Yıldız'ı yere gerçek ittiği, yere düşen genç bayana peş peşe ateş ettiği görülüyor.
Bu sırada yerde bulunan 2 şahsın da kaçarak uzaklaştığı, peşlerinden giden şüphelinin onlara yanlışsız ateş ettiği, daha sonra polis takımlarının geldiğini fark eden kuşkulu Dönmez'in yere gerçek yüzüstü yatarak teslim olduğu yer alıyor.
"Cinnet geçirdim ve ne olduğunu anlayamadım"
Tuzla’da 10 Ocak 2021 tarihinde 29 yaşındaki avukat Dilara Yıldız, eski nişanlısı Oktay Dönmez tarafından silahla vurularak öldürülmüştü. Olayın akabinde gözaltına alınan Dönmez, “tasarlayarak öldürme”, “silahla yağmaya teşebbüs”, “silahla cebir, tehdit yahut hile kullanarak kişiyi hürriyetinden mahrum kılma” hatalarından tutuklanmıştı.
Kuşkulu sorgusunda, olaydan 1 yıl evvel avukat ararken tanıştıklarını ve ortalarında duygusal yakınlık olduğunu söyleyerek,
“Nişanlandık. Nişanlı olduğumuz müddet boyunca almış olduğu para ve altınları vermedi. Olay günü yere gittiğimizde mafya kılıklı 2 adam yanımıza geldi. Bu adamların silahlı olduğunu düşündüm. Karşımda oturan genç adam ayağa kalkınca bana sıkacağını düşündüm. __Elimi belime atıp havaya 2 el ateş etmeyi düşünüyordum. O anda Dilara panikledi, ben de cinnet geçirdim ve ne olduğunu anlayamadım” demişti.
Kuşkulu Oktay Dönmez'in cinayetten 10 gün evvel çilingire kapıyı açtırarak Dilara Yıldız'ın meskenine girdiği ve 10 gün boyunca Yıldız'ın konuta gelmesini beklediği ortaya çıkmıştı.