iltasyazilim
FD Üye
Hazırlama: 10 dk Pişirme: Servis: 2 kişilik
Malzemeler
150 Gram çökelek ( ya da lor )
1 Adet Kuru Soğan
2 Adet Domates ( kabukları soyulmuş, küp şeklinde doğranmış olmalıdır )
2 Adet Sivri Biber ( çekirdekleri çıkarılmış, ince doğranmış olmalıdır )
1 çorba Kaşığı Maydanoz ( kıyılmış )
1 çorba Kaşığı Taze Nane ( kıyılmış )
2 çorba Kaşığı Sızma Zeytinyağı
Tuz
Pul Biber
Hazırlanış Aşamaları
İlk olarak soğanın kabuğunu soyarak soğanı ince ince doğruyoruz ve tuzla ovuyoruz Ardından domatesleri, biberleri, maydanoz ve naneyi de ilave edip karıştırıyoruz Çökeleği ve pul biberi de ilave edip ardından karıştırdıktan sonra üzerine sızma zeytinyağı dökerek servise hazır hale getiriyoruz Avukmamız hazır, herkese afiyet olsun
Kaynak : superanneorg
Malzemeler
150 Gram çökelek ( ya da lor )
1 Adet Kuru Soğan
2 Adet Domates ( kabukları soyulmuş, küp şeklinde doğranmış olmalıdır )
2 Adet Sivri Biber ( çekirdekleri çıkarılmış, ince doğranmış olmalıdır )
1 çorba Kaşığı Maydanoz ( kıyılmış )
1 çorba Kaşığı Taze Nane ( kıyılmış )
2 çorba Kaşığı Sızma Zeytinyağı
Tuz
Pul Biber
Hazırlanış Aşamaları
İlk olarak soğanın kabuğunu soyarak soğanı ince ince doğruyoruz ve tuzla ovuyoruz Ardından domatesleri, biberleri, maydanoz ve naneyi de ilave edip karıştırıyoruz Çökeleği ve pul biberi de ilave edip ardından karıştırdıktan sonra üzerine sızma zeytinyağı dökerek servise hazır hale getiriyoruz Avukmamız hazır, herkese afiyet olsun
Kaynak : superanneorg