iltasyazilim
FD Üye
Közlenmiş Patlıcan Püresi üzerinde Izgara Şiş Malzemeler:
600 gr bonfile (iri küpler şeklinde kesilmiş)
2 adet orta boy patlıcan
1 diş sarımsak (dövülmüş)
50 gr yoğurt (süzülmüş)
2 çay kaşığı kişniş yaprağı
1 yemek kaşığı tahin
2 çay kaşığı maydanoz (doğranmış)
25 ml limon suyu
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Patlıcanları ızgarada közleyin İçlerini bir kaba koyun Çatal yardımıyla ezerek püre haline getirin
Sarımsak, limon suyu, tahin, maydanoz ve yoğurt ekleyerek püre haline gelene kadar karıştırın
Kişniş, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın
Bonfile parçalarını karışıma bulayıp şişe dizin Izgarada pişirin
Servis tabağına hazırladığınız patlıcan püresini yayarak koyun Üzerine şişleri koyun
Maydanoz yaprağı ile süsleyerek sıcak servis yapın
*** Afiyet Olsun ***
Çeşnili Biftek
Malzemeler:
500 gr biftek
2 adet soğan (ince doğranmış)
2 çay kaşığı esmer şeker
2 çay kaşığı kekik
13 fincan ketçap ya da domates sosu
2 çay kaşığı Worcestershire sos
¾ çay kaşığı kekik
13 fincan sirke
2 çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı karabiber
Hazırlanışı:
Biftekler dışındaki tüm malzemeleri bir kapta karıştırın
Bifteklerin üzerine karışımı dökerek 23 saat buzdolabında marine edin
Biftekleri üzerlerindeki karışımla birlikte fırın torbasına koyun
Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında pişirin
Servis tabağına alarak sıcak servis yapın
*** Afiyet Olsun ***
Avustralya Usulü Izgara Karides
Malzemeler:
500 gr karides (temizlenmiş)
3 adet arpacık soğan (ince doğranmış)
3 diş sarımsak (dövülmüş)
¼ fincan maydanoz ve kekik karışımı (doğranmış halde)
3 yemek kaşığı limon suyu
¼ fincan zeytinyağı
Ispanak yaprakları
Limon dilimleri
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Zeytinyağı, maydanoz, kekik, limon suyu, sarımsak ve soğanı bir kapta karıştırın
Hazırladığınız karışımı karideslerin üzerine dökerek 35 saat marine edin
Izgarada karidesleri pişirin
Servis tabağına alarak ıspanak yaprakları ve limon dilimleriyle süsleyerek servis yapın
*** Afiyet Olsun ***
Anzak Bisküvisi
Malzemeler
• 12 paket margarin
• 12 su bardağı toz şeker
• 1 su bardağı un
• 1 su bardağı hindistan cevizi
• 1 su bardağı yulaf ezmesi
• 1 yemek kaşığı bal
• 2 yemek kaşığı kaynar su
• 1 çay kaşığı karbonat
Yapılışı
Yağı eritmeye başlayınca içine bal eklenir Eriyen yağa önce kaynar su sonra karbonat eklenir
Ayrı bir kapta yulaf ezmesi,un,hindistan cevizi ve şekeri karıştır sonra yağ karışımını ekle ve kaşıkla iyice karıştırılır
Tepsiye kaşıkla karışımdan koyalım ama yayılmasın İyice ısınmış 170 derecelik fırında pişirelim
600 gr bonfile (iri küpler şeklinde kesilmiş)
2 adet orta boy patlıcan
1 diş sarımsak (dövülmüş)
50 gr yoğurt (süzülmüş)
2 çay kaşığı kişniş yaprağı
1 yemek kaşığı tahin
2 çay kaşığı maydanoz (doğranmış)
25 ml limon suyu
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Patlıcanları ızgarada közleyin İçlerini bir kaba koyun Çatal yardımıyla ezerek püre haline getirin
Sarımsak, limon suyu, tahin, maydanoz ve yoğurt ekleyerek püre haline gelene kadar karıştırın
Kişniş, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın
Bonfile parçalarını karışıma bulayıp şişe dizin Izgarada pişirin
Servis tabağına hazırladığınız patlıcan püresini yayarak koyun Üzerine şişleri koyun
Maydanoz yaprağı ile süsleyerek sıcak servis yapın
*** Afiyet Olsun ***
Çeşnili Biftek
Malzemeler:
500 gr biftek
2 adet soğan (ince doğranmış)
2 çay kaşığı esmer şeker
2 çay kaşığı kekik
13 fincan ketçap ya da domates sosu
2 çay kaşığı Worcestershire sos
¾ çay kaşığı kekik
13 fincan sirke
2 çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı karabiber
Hazırlanışı:
Biftekler dışındaki tüm malzemeleri bir kapta karıştırın
Bifteklerin üzerine karışımı dökerek 23 saat buzdolabında marine edin
Biftekleri üzerlerindeki karışımla birlikte fırın torbasına koyun
Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında pişirin
Servis tabağına alarak sıcak servis yapın
*** Afiyet Olsun ***
Avustralya Usulü Izgara Karides
Malzemeler:
500 gr karides (temizlenmiş)
3 adet arpacık soğan (ince doğranmış)
3 diş sarımsak (dövülmüş)
¼ fincan maydanoz ve kekik karışımı (doğranmış halde)
3 yemek kaşığı limon suyu
¼ fincan zeytinyağı
Ispanak yaprakları
Limon dilimleri
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Zeytinyağı, maydanoz, kekik, limon suyu, sarımsak ve soğanı bir kapta karıştırın
Hazırladığınız karışımı karideslerin üzerine dökerek 35 saat marine edin
Izgarada karidesleri pişirin
Servis tabağına alarak ıspanak yaprakları ve limon dilimleriyle süsleyerek servis yapın
*** Afiyet Olsun ***
Anzak Bisküvisi
Malzemeler
• 12 paket margarin
• 12 su bardağı toz şeker
• 1 su bardağı un
• 1 su bardağı hindistan cevizi
• 1 su bardağı yulaf ezmesi
• 1 yemek kaşığı bal
• 2 yemek kaşığı kaynar su
• 1 çay kaşığı karbonat
Yapılışı
Yağı eritmeye başlayınca içine bal eklenir Eriyen yağa önce kaynar su sonra karbonat eklenir
Ayrı bir kapta yulaf ezmesi,un,hindistan cevizi ve şekeri karıştır sonra yağ karışımını ekle ve kaşıkla iyice karıştırılır
Tepsiye kaşıkla karışımdan koyalım ama yayılmasın İyice ısınmış 170 derecelik fırında pişirelim