Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ay çöreği

Ay çöreği

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
malzemeler:

hamur malzemeleri:

1 paket margarinteremyağzeytinyağlı becel, oda sıcaklığında
1,5 2 su bardağı pudra şekeri
yarım su bardağı ılık süt
30gr yaş maya veya 1 yemek kaşığı toz maya
aldığı kadar un
2 yumurtanın sarısı (üzerine)

iç malzemeleri:

2 su bardağı ceviz, dövülmüş
yarım su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı çekirdeksiz üzüm
1 tatlı kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı süt

hazırlanması:

mayayı ılık sütte eritin yumuşak margarin ile pudra şekerini ezin bir miktar unu şekerli margarinin üzerine dökün mayayı azar azar ilave edin aldığı kadar un ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin hamurun üzerini örtüp oda sıcaklığında 1 1,5 saat bekletin bu hamur ekmek hamuru gibi iki katı olmuyor o yüzden kabarmazsa endişe etmeyin

bu arada kuru üzümleri ikiye doğrayın cevizleri dövün bunları tarçın, pudra şekeri ve süt ile karıştırın
hamurdan parçalar koparıp enlemesine elips şeklinde açın içine bir tatlı kaşığı içten koyunUzun kenarları poğaça yapar gibi kapatın
Daha sonra elinizle hafif bastırarak çubuk yapın daha sonra ay şekli verin hepsini tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün önceden ısınmış 200C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin
 
858,499Konular
982,584Mesajlar
30,351Kullanıcılar
kerimcan98Son üye
Üst Alt