iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
3 su bardağı un
100 gr margarin
3 kaşık pudra şekeri
1 kahve fincanı süt
2 adet yumurta
1 adet limonun rendesi
1 tatlı kaşığı yaş maya
İç malzeme;
2 yemek kaşığı tozşeker
4 yemek kaşığı süt
1 kahve kaşığı tarçın
1 kahve kaşığı yenibahar
1 yemek kaşığı sarı İzmir üzümü
3 yemek kaşığı bayat ekmek içi
1 su bardağı ceviz içi
HAZIRLANIŞI
Tozşeker, süt, ceviz içi, ufalanmış bayat ekmek, yenibahar, tarçın ve üzümü karıştırarak çöreğin içini hazırlayın
Ilık sütün içine bira mayasını atıp karıştırın Şeker ilave edip 15 dakika bekletin Yumurta ve limon rendesi ile birlikte yumuşak bir hamur tutun Üzerini örtüyle kapatıp hamur iki katı olana kadar bekletin Mayalanmış hamurdan ceviz kadar parçalar alın Her birine elinizle bastırarak 10 cm çapında açıp hazırladığınız içten koyun Sarıp ay şekli verin
Ay çöreklerini yağlanmış fırın tepsisine sıralayıp üstlerine kalan yumurtayı sürün 170 derecelik fırında pişirin
3 su bardağı un
100 gr margarin
3 kaşık pudra şekeri
1 kahve fincanı süt
2 adet yumurta
1 adet limonun rendesi
1 tatlı kaşığı yaş maya
İç malzeme;
2 yemek kaşığı tozşeker
4 yemek kaşığı süt
1 kahve kaşığı tarçın
1 kahve kaşığı yenibahar
1 yemek kaşığı sarı İzmir üzümü
3 yemek kaşığı bayat ekmek içi
1 su bardağı ceviz içi
HAZIRLANIŞI
Tozşeker, süt, ceviz içi, ufalanmış bayat ekmek, yenibahar, tarçın ve üzümü karıştırarak çöreğin içini hazırlayın
Ilık sütün içine bira mayasını atıp karıştırın Şeker ilave edip 15 dakika bekletin Yumurta ve limon rendesi ile birlikte yumuşak bir hamur tutun Üzerini örtüyle kapatıp hamur iki katı olana kadar bekletin Mayalanmış hamurdan ceviz kadar parçalar alın Her birine elinizle bastırarak 10 cm çapında açıp hazırladığınız içten koyun Sarıp ay şekli verin
Ay çöreklerini yağlanmış fırın tepsisine sıralayıp üstlerine kalan yumurtayı sürün 170 derecelik fırında pişirin