Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ay Kurabiyesi (Vanillekipferl)

Ay Kurabiyesi (Vanillekipferl)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Ay Kurabiyesi (Vanillekipferl) Tarifi İçin Malzemeler

*2 paket tereyağı (1 paketi 250 gram)
*1 su bardağı pudra şekeri
*1 vanille
*1 kabartma tozu
*800 gram un
*200 gram yaprak badem
*100 gram file badem
*(File badem yoksa onun yerine 100 gram yaprak badem ekleyin)

Bulamak için


*Bolca pudra şekeri

Ay Kurabiyesi (Vanillekipferl) Tarifi Yapılışı İlk önce bademlerimizi tavaya alıp karıştırarak kavuruyoruz Renkleri açık kahverengini alınca ocakdan alıp ılınmaya bırakıyoruz Kavururken dikkatli karıştırarak bademleri yakmamaya dikkat edelim
2 paket oda ısısında ılınmış tereyağlarını kabımıza alıp 1 su bardağı pudra şekerini ekleyip iyice yoğuralım Daha sonra vanillin kabartma tozu ve unu ekleyip yoğuralım (un fazla gelmis gibi görünecek ve hamur dağılacak bu normal yoğurdukca katılacak ) daha sonra kavurduğumuz bademleri hamura ekleyip hamuru iyice yoğurup toparlayalım Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp parmak şekli verip yuvarlayarak ay seklini verelim Fırın tepsisine dizip 10 15 dakka arası pişirelim Arkadaşlar pembeleşince fırından alın Çok çabuk pişiyor fazla pişirmeyin En kolayı kurabiyenin altına bakin kahverengimsi olunca alın
Ilınan kurabişlerimizi bol pudra şekerine bulayıp saklama kaplarımızda saklayabiliriz veya hemen tüketebiliriz
Sıcakken bulamayın şeker eriyor ılıtın öyle bulayın Bu ölcüden 3 tepsi çıkıyor Afiyet Olsun
*
 
858,496Konular
981,706Mesajlar
29,777Kullanıcılar
veybekSon üye
Üst Alt