iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
280 gr Yoğurt (1 su bardağı)
Nane
Tereyağı
200 gr Kıyma
Tuz , Karabiber
15 lt Et Suyu
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
12 Su Bardağı Aya Çorbası Hamuru
12 Su Bardağı Haşlanmış Nohut Konservesi
Kızartmak İçin Sıvı Yağ
Yemeğin Tarifi
Kıymayı tuz ve karabiber ile yoğurun Nohut büyüklüğünde köfteler hazırlayın 1 yemek kaşığı sıvı yağda 10 dakika kızartın
Et suyunu kaynatın İçine domates ve biber salçası ile nohutu ilave edin Aya çorbası hamurunu da koyup 15 dakika pişirin Köfteleri ekleyin 5 dakika daha kaynatın
Yoğurdu iyice karıştırıp çorbaya ilave edin Tereyağını kızdırın İçine nane ilave edip çorbanın üstüne dökün ve servis yapın
280 gr Yoğurt (1 su bardağı)
Nane
Tereyağı
200 gr Kıyma
Tuz , Karabiber
15 lt Et Suyu
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
12 Su Bardağı Aya Çorbası Hamuru
12 Su Bardağı Haşlanmış Nohut Konservesi
Kızartmak İçin Sıvı Yağ
Yemeğin Tarifi
Kıymayı tuz ve karabiber ile yoğurun Nohut büyüklüğünde köfteler hazırlayın 1 yemek kaşığı sıvı yağda 10 dakika kızartın
Et suyunu kaynatın İçine domates ve biber salçası ile nohutu ilave edin Aya çorbası hamurunu da koyup 15 dakika pişirin Köfteleri ekleyin 5 dakika daha kaynatın
Yoğurdu iyice karıştırıp çorbaya ilave edin Tereyağını kızdırın İçine nane ilave edip çorbanın üstüne dökün ve servis yapın