Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

ayak bileği ağrısı ve şişmsi

ayak bileği ağrısı ve şişmsi
0
100

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
yaklaşık 3 aydır her iki ayak bileğimde ağrı ve sol ayak bileğimde şişlik var ozel hastanenin ortobedi doktoruna gittim yapılan teslerde romatizma oldunu soyledi film cekildi filmde bir şey cıkmadı bana 10 tane iğne ve hap verdi kullandıgım halde şişlik ve ağrılar gecmedi bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim

Cevap: ayak bileği ağrısı ve şişmsi

Genelde surekli ağrılı ayak bileğinin en sık sebebi bir ayak bileği burkulmasından sonra tam olarak iyileşmemesidir Ayak bileğinizi burktuğunuzda kemikler arasındaki bağlayıcı dokular (ligamentler) gerilebilir veya yırtılabilirTam olmayan ve dikkatsiz rehabilitasyon (iyileştirme); ligamentin veya etrafını saran kasların zayıf kalmasıyla ve yinelenen bir instabilite ile neticelenir Bunun sonucunda tekrarlayan ayak bileği incinmeleri yaşayabilirsiniz

Tedavi en son konulan teşhise ve sizin kişisel ihtiyaclarınıza gore yonlendirilmelidir Konservatif (cerrahi olmayan) ve cerrahi tedavi metotlarının her ikisi de kullanılabilir Konservatif tedavi aşağıdakileri kapsar

Aspirin ve şişliği azaltan ibuprofen gibi antiinflamatuar ilaclar
Kasların duzelmesini ve kuvvetlenmesini sağlamak, hareket silsilesini eski haline getirmek ve ekleminizin pozisyonunu kavramada artma sağlamak icin tiltboard(tahta eğme) egzersizlerini iceren fizik tedavi
Bir ayak bileği desteği (bileklik) veya başka destek
Bir Steroid ilac enjeksiyonu
Kırık vakalarında kırığın iyileşmesine izin vermek icin immobilizasyon

858,497Konular
981,950Mesajlar
29,947Kullanıcılar
Pelin06432Son üye
Üst Alt