Çin'de gebe kalmaya çalışan ama başaramayan evli bir bayan incinen bileği nedeniyle doktora gittikten sonra biyolojik olarak erkek doğduğunu öğrenince şoke oldu.
25 yaşındaki bayan hayatı boyunca bayan olarak yaşamıştı. Hiç adet görmedi ve bayan dış cinsel organlarına sahip.
Bayan, sakatladığı ayak bileği için doktora gittiğinde hayatını değiştiren bulguyla kazara karşılaştı ve hekimler kendisine erkek Y kromozomuna sahip olduğunu söyledi. Bu, erkek ve bayan ikiliği dışında kalan vücutlar için kullanılan ortak tabirle bazen interseksüel olarak tanımlanan şahıslarda görülen az bir durum.
South China Morning Post'un haberine nazaran kimliğinin gizlenmesi için ismi Pingping olarak verilen bayana bir erkek ve bir dişi kromozomu olan bireylerin cinsel organlarının gelişimini etkileyen “46 XY cinsel gelişim bozukluğu (DSD)” durumu olduğu söylendi.
"Utanç verici bulduğum için hiç ciddiye almadım"
Tabipler, az görülen genetik durumunun ebeveynlerinin yakın akraba olmasının bir sonucu olabileceğinden şüpheleniyor.
Röntgeni kemiklerinin ergenlik çağını geçtikten sonra gelişmediğini ortaya koydu ve bu bulgu, tabipleri gebe kalamamasının arkasındaki nedeni daha derinlemesine araştırmaya yöneltti.
Bayan utandığı için bir yetişkin olarak neden hiç adet görmediği sorusuna hiç akıl yormadığını söyledi ve şu tabirleri kullandı:"Gençken annem beni doktora götürmüştü. Hekim cinsel olarak yaşıtlarımdan daha yavaş geliştiğimi ve birkaç yıl içinde adet görebileceğimi söylemişti. Büyüdükten sonra, bu mevzuyu epey utanç verici bulduğum için hiç ciddiye almadım."
"Sosyal rolü tekrar oluşturup aileyi yine inşa etmek uzun vakit alır"
Bir endokrinolog olan hekimi Dong Fengqin bayana rahim yahut yumurtalıklarının olmadığını söyledi. Ayrıyeten tabiplerin doğduğunda var olabileceğine ama daha sonra "gerilemiş ve körelmiş" olabileceğine inandığı erkek cinsel organı yahut testislerden de yoksundu. Tabipler, kendi bedeniyle ilgili yeni bulguların bayanı toplumsal cinsiyet kimliğini yine düşünmeye zorladığını söyledi.
Tabip, insanların "cinsel bilgiden ne kadar mahrum olduğu" konusunda telaşlarını lisana getirirken ailenin denetimlere daha erken gitmiş olması gerektiğini söyledi. Bir akıl sıhhati hekimi olan Hu Shaohua, toplumsal cinsiyet kimliği konusunda bir sonuca varmasının fizikî sıkıntılardan daha elzem olduğunu belirrti.
Shaohua "Sosyal rolü tekrar oluşturup aileyi yine inşa etmek uzun vakit alır ve ruhsal müdahalenin gerekli olduğu zahmetli bir süreç olacaktır. Ama Pingping şu ana kadar bizden yardım istemedi" diye konuştu.