iltasyazilim
FD Üye
Ayçekirdekli Tam Buğday Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
*500 gr tam buğday unu (Ben söke marka kullanıyorum tam geliyor)
*300 ml su
*1 yumurta
*1 paket kuru maya
*Yarım su bardağı ay çekirdeği
Ayçekirdekli Tam Buğday Ekmek Tarifi Yapılışı Sağlıklı vitaminli ve kalorisi düşük ekmek yemek isteyenler için bu tarif tam size göre, üstelik günlük yiyebileceğiniz miktarda kesip buzdolabı poşetinde buzlukta muhafaza edebilirsiniz İlk günkü gibi taze oluyor hiç endişelenmeyin Ekmek yapma makinasına tüm malzemeleri ekleyip kapağını kapatın Tam buğday programında ekmeğinizi pişirin
Ekmek yapma makinası olmayanlar için de bu ekmeği yapmak mümkün Ilık suyun içinde mayanızı eritin ve tüm malzemeyi ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin Uzun süre mayalandırmanız gerekir yalnız Çünkü tam buğday unu biraz geç mayalanır Daha sonra istediğiniz şekli verip 160 derecede yaklaşık 1 saat pişirebilirsiniz Afiyet olsun
*500 gr tam buğday unu (Ben söke marka kullanıyorum tam geliyor)
*300 ml su
*1 yumurta
*1 paket kuru maya
*Yarım su bardağı ay çekirdeği
Ayçekirdekli Tam Buğday Ekmek Tarifi Yapılışı Sağlıklı vitaminli ve kalorisi düşük ekmek yemek isteyenler için bu tarif tam size göre, üstelik günlük yiyebileceğiniz miktarda kesip buzdolabı poşetinde buzlukta muhafaza edebilirsiniz İlk günkü gibi taze oluyor hiç endişelenmeyin Ekmek yapma makinasına tüm malzemeleri ekleyip kapağını kapatın Tam buğday programında ekmeğinizi pişirin
Ekmek yapma makinası olmayanlar için de bu ekmeği yapmak mümkün Ilık suyun içinde mayanızı eritin ve tüm malzemeyi ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin Uzun süre mayalandırmanız gerekir yalnız Çünkü tam buğday unu biraz geç mayalanır Daha sonra istediğiniz şekli verip 160 derecede yaklaşık 1 saat pişirebilirsiniz Afiyet olsun