Avrupa Uzay Ajansı ’nın (ESA) 2019 yılı ve sonrası için uzayda öyle çok planı var Bunlardan en işaret olanı ise Ay ’da bir köy kurmak Avrupa Uzay Ajansı'nın (ESA) başkanı Jan Wörner, Mars ve Ay misyonlarından Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) yine bir Alman astronot gönderilmesine kadar ESA'nın böylece çok yeni planını açıkladı2024 yılında ISS'nin ödev süresinin sona ermesinin ardından yürütülecek yeni projelerin değerlendirildiğinden bahseden Wörner, bütün projelerin sadece yörüngede uçarak gerçekleştirilemeyeceğini kaydettiWörner, böylece Ay'da bir köy kurmanın önemine atıfta bulundu “Cümbür Cemaat Ay konusunda fazla heyecanlı“ diyen Wörner, “Ben Ay'ı doğrusu de çok mantıklı bir amaç olarak görüyorum“ ifadelerini kullandıAy'da bir köy kurulması konusunda gelecek iki yıl içinde karar alınabileceğini kaydeden Wörner, “Bir köy benim için farklı aktivite ve aktörlerin bir araya gelmesi anlamına geliyor Ay köyü gelecek misyonlar için de bir sıçrama tahtası olacaktır Ay'ın arka kısmına yerleştirilecek bir teleskopla uzayın derinliklerine bakma fırsatımız var“ biçiminde konuştuESA'nın planı önce Ay'a robotların gönderilip 3D yazıcılarla yüzeyi insanlara hazırlaması yönündeh3“İnsanlık bir gün Mars'a gidecekh3Bir diğer kayda değer proje ise Mars misyonu Wörner, “İnsanlık bir gün Mars'a gidecek Fakat bunun gelecek 35 yıl içinde gerçekleşeceğine inanmıyorum Halk Müziği daima sınırları zorlayacaktır İki yıllık bir görev süresi ise büyük bir tehlike ifadelerini kullandıhttp:bilgilihocamcominternaldatasaydakoykurmayiplanliyorlar5c2f62d3accc13D ile yapılması planlanan Ay köyünün bir modeliAmerikalıların da 1015 yıl içinde Mars'a gideceklerini söylemediğini vurgulayan Wörner, “ESA için bir sonraki Mars adımı, mart ayında başlatılması planlanan ExoMars misyonu Bir yörünge arabulucu ve buluş modülünden oluşuyor Gezegene ekim ayında ulaşması bekleniyor 2019 yılında ise Mars'a yeni bir araç göndermeyi planlıyoruz dedih3Alman astronot aranıyorh3ESA, gelecek sene içinde yeniden bir Alman astronotu 2019 yılında ISS'e uçması için görevlendirecek 2019 yılında Alman Alexander Gerst seçilmiştiWörner, “Namzet konusu çok kolay değil çünkü 8 bin 413 adayın yer aldığı büyük bir seçim süreci laf konusu Yalnızca iyiler öne çıkacak ve tabii Alexander Gerst de aralarında şeklinde konuştuKaynakhttp:wwwdwcomtraydaköykurmayıplanlıyorlara18956731 sizlere bilgilihocamcom farkıyla sunulmuştur