Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

AYEDAŞ Moda Sahnesi'nin Kendi Elektriğini Sağlamasına 'Kaçak Kullanım' Dedi: 'Zarar Halka Ödetilmez'

AYEDAŞ Moda Sahnesi'nin Kendi Elektriğini Sağlamasına 'Kaçak Kullanım' Dedi: 'Zarar Halka Ödetilmez'
0
47

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139
s-de1ad01a0ebf3864d463a7e1a77f234f2b9d42fd.jpg

Elektriğe gelen artırımlar sonucunda yüksek faturayla boğuşan Moda Sahnesi, kendi elektriklerini kendilerinin sağlayacaklarını açıklamıştı. Bu açıklamaya AYEDAŞ, 'kaçak kullanım' yanıtını verdi. AYEDAŞ'ın bu tabirine ise Moda Sahne'si toplumsal medya üzerinden karşılık verdi.

Moda Sahnesi'nin Twitter hesabından kamuoyuna yaptığı güç haklarını kendi kendilerine sağlayacakları istikametinde açıklamalar üzerine İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım A.Ş (AYEDAŞ) da bir açıklama yayımladı. Açıklamada, 'Söz konusu uygulama, ilgili mevzuata nazaran kaçak elektrik kullanılması halidir' denildi.

'Söz konusu uygulama, ilgili mevzuata nazaran kaçak elektrik kullanılması halidir'

AYEDAŞtan yapılan yazılı açıklamada, “11 Nisan 2022 tarihinde Moda Sahnesi Twitter hesabı aracılığıyla kamuoyuna yapılan ve kimi haber portallarında da yer verilen duyuruda, Moda Sahnesi’nin artık kendi güç haklarını kendi kendilerine sağlamaya karar verdikleri ve saatlerini çalıştırdıkları belirtilmiştir. Bu açıklama üzerine, şirketimizin yetkilileri tarafından Moda Sahnesi’ne bu tıpta elektrik kullanımı durumunda mevzuat gereği alınacak önlemler kelamlı olarak iletilmiştir. Kelam konusu uygulama, ilgili mevzuata nazaran kaçak elektrik kullanılması halidir” denildi.

Konuya ait açıklamanın devamında şu sözlere yer verildi:

'Kaçak elektrik kullanımı, teknik bilgisi olmayan şahıslar tarafından sayaca müdahale edildiği için can ve mal güvenliği riski oluşturacağı üzere yakındaki tüketim noktalarının kaliteli ve kesintisiz güç kullanımına da mahzur olmaktadır. Ayrıyeten bu durumun, piyasa işleyişi gereği kullandığı elektriğin bedelini tertipli olarak ödeyen öbür tüketicilerin faturalarına yansıyacağı da unutulmamalıdır.  Elektrik dağıtım şirketleri, elektrik tarifelerinin belirlenmesinden sorumlu değillerdir. Dağıtım şirketleri, tedarikçilerden iletilen vaktinde ödenmeyen tüketim borçları nedeniyle yahut kaçak elektrik kullanıldığının tespiti halinde ilgili tüketim noktalarının elektrik gücünü kesmek ve kaçak elektrik tüketim faturası düzenlemekten sorumludur. AYEDAŞ, düzenlemeye tabi olan elektrik dağıtım dalında ilgili elektrik piyasası mevzuatı kararları uyarınca vazifesini sürdürmektedir. Bu kapsamda, AYEDAŞ çalışanları mevzuat kapsamındaki kendilerine atfedilen vazife ve uygulamalar dışında bir kıymetlendirme yapamaz yahut süreçte bulunamaz. Son olarak belirtmek isteriz ki, Moda Sahnesinin elektriği, benzeri pozisyonda olan tüm tüketicilere tıpkı halde uygulandığı üzere, borcu nedeniyle kesilmiştir. Kaçak elektrik kullanımının tespit edilmesi durumunda da mevzuat kararları uyarınca saha takımlarımız tarafından gerekli süreçler.' yapılacaktır.

Moda Sahnesi ise AYEDAŞ'ın açıklamalarına toplumsal medya hesabından yanıt verdi

Moda Sahnesi açıklamasında şu sözleri kullandı: 

'Bu açıklama için girilen zahmet bir tiyatronun elektriğini kesmek içindir. Bu kucak dolusu açıklamalanın nedeni Ocak ayında yapılan %200 oranındaki elektrik artırımıdır. Güç firmalarına sağlanan elektrik kredisinden doğan 20 milyar usd'lik ziyan halka ödetilemez.'

858,475Konular
981,251Mesajlar
29,550Kullanıcılar
rastgeleSon üye
Üst Alt