Ayhan Aydan vefat etti 1549057595 1549057595 ayhanaydanvefatetti5c54be3fdb522ayhanaydanvefatetti5c54be3fdb522 http:staticguncelnetarchive1572manKarylkng Menderes'in sevgilisi olarak belli meşhur opera sanatçısı Ayhan Aydan hayatını kaybetti Türkiye'nin sustuğu o günlerde, Yassıada’da askeri mahkemenin huzuruna çıkmış ve Menderes için Ben o adamı sevdimdemişti Ünlü opera sanatçısı olmasına rağmen adı defalarca Adnan Menderes ile yaşadığı yasak aşkla gündeme gelen Ayhan Aydan bir süredir yaşadığı Çeşme´de 85 yaşında hayata gözlerini yumdu 1924 yılında doğan, Ankara Devlet Konservatuarı Opera bölümünden mezun olan Ayhan Aydan, Figaro´nun Düğünü operasındaki rolüyle adını duyurdu 19 yaşında orkestra şefi Hasan Ferit Alnar'la evlendi ve bu evlilikten bir oğlu oldu Ancak Ayhan Aydan’ın hayatı esas 1949 yılında bir toplantıda Adnan Menderes ile tanışmasıyla değişti Aydan 27 Mayıs darbesinin peşinde Yassıada duruşmalarına çağırıldı Aydan mahkemede Adnan Menderes´den sahip olduğu bebeği öldürmekle suçlandı Duruşmalarda aşkını doğrulayan oysa bebeği doğum esnasında kaybettiğini anlatan Aydan, o dönemdeki cesur duruşuyla uyarı çekti Menderes´in asılmasından daha sonra zor yıllar geçiren Ayhan Aydan uzun süredir İzmir´in Çeşme ilçesinde dostlarının yardımıyla hayatını sürdürüyordu Uzun zamandır damar sertliği, nefes darlığı gibi sorunlar yaşamış Ayhan Aydan bugün öğle saatlerinde vefat etti 85 yaşında vefat eden Aydan'ın cenazesinin yarın kılınacak namaz sonrası Alaçatı'da defnedileceği öğrenildi MENDERES'E AŞKI Hayatta tek isteğinin Adnan Menderes'ten bir çocuk dünyaya getirmek olduğunu hayatı baştan başa dile getirmiş olan Aydan’ın bu isteği mahkeme tutanaklarına şu şekilde geçmiştir; Adnan Menderes'i 1949'da tanıdım Evli olmasına rağmen büyük bir aşkla sevdim tüm emelim ondan bir çocuk sahibi olmaktı Bunu başaramadım Ancak hangi vicdansız esas, üstüne titrediği bebeğinin öldürülmesine razı olabilir?