Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Aynanın Sırrı

Aynanın Sırrı
0
79

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Adamın biri, ilk defa gittiği şehrin tarihi carşısına uğradığında, bir dukkana girerek;
Hatıra eşya almak istiyorum, demişNe tavsiye edersiniz?
Dukkan sahibi yaşlı zat,adamı tepeden tırnağa suzup:
Buranın en meşhur malı, aynalardır evladım, demiş Ama onları almaya guc ister
Adam, hic duşunmeden:
Ben, yaşadığım şehrin en zengin insanıyım, diye atılmış Benim icin para onemli değil
İhtiyar, dudak bukup:
İnşaallah gucun yeter, demiş Cunku padişahlar bile alamadı onları
Adam, ses tonunu iyice yukselterek:
Benim elde edemeyeceğim şey yoktur!diye direnmiş Fiyatları ne kadar?
İhtiyar adam:
Sececeğin aynaya bağlı, diye gulumsemiş numuze ait aynaları normal fiyata alabilirsin Fakat eski aynalar pahalıdırHele hele antikalara gucun yetmez Ama geleceğin aynası bedavadır, fakat onu gorsen pek beğenmezsin
Adam, bu sozleri pek anlamamış Ama merakından catlayacak gibiymiş Aynaları bir an once gormek istediğinden, yaşlı adamın koluna girip,dukkanın arka bolumune gecmiş
Yaşlı adam, elindeki baston ile işaret ederek:
Sana ilk once gunumuze ait aynayı gostereyim, demişCercevesi gumuştendir Fiyatıysa sadece uc altındır
Adam, duvarda asılı duran kristal aynayı kısa bir sure incelemiş Ve ona bakarak saclarını duzelttikten sonra:
Bunun bir ozelliğini gormedim, demiş Evimde de bundan uc dort tane var
Yaşlı adam, seke seke ilerleyerek:
O halde bu aynaya bak! demiş Ceyrek asır oncesine aittir Cercevesi bakırdandır Fiyatı ise yuz kese altındır
Adam:
Herhalde şaka yapıyorsunuz, diye gulumsemişBoyle basit bir ayna,on altın bile etmez
İhtiyar adam:
Ben sana soylemiştim! diye kızmış İsterseniz vazgecin
Adam, iş olsun diye aynaya baktığında, bağırmamakicin kendini zor zaptetmiş Gozlerini ovuşturarak baktığı aynadaki goruntu, onun yirmibeş yıl onceki haline aitmiş Ne başının buyuk bolumunu saran beyaz saclar varmış bu goruntude, ne de yuzunu kırış kırış eden derin cizgiler
Adamın aynaya takılan gozleri, biraz sonra fal tşı gibi acılmış Cunku aynadaki genclik goruntusunun hemen arkasından,sevdikleri geciyormuş birer birer
Buyuk bir dehşet icinde:
Aman Allah'ım! diye bağırmışBu gecen,kız kardeşim değil miydi? Hem de henuz kanser olmadan once
Daha sonra, en sevdiği teyzesi ve dayısı da gecmişler, adamın goruntusu ardından Her ikisi de, ceyrekasır onceki halleriyle
Adam, dayanamayıp başını cevirmiş aynadan İhtiyar, ona sokulup:
Bu işten vazgec! demişZaten bir cok insan da oyle yaptı
Hayır! diye itiraz etmiş adam Kardeşimi ozlemiştim, dayımla teyzemi de
Peki! demiş ihtiyar Şu gorduğun bir antika aynadır Cercevesi ahşaptır Değeriyse bin kese altın eder
Adam,oraya doğru ilerlerken,korkusundan vazgecmiş Ama merakını yenemeyip aynaya baktığında, kucuk bir cocuk gibi cığlık atmış Yedi sekiz yaşlarında bir cocuk duruyormuş karşısında Soluk yuzlu, incecik, dişleri dokuk ve sacları dağınık bir cocuk
Aman Allah'ım! diye bağırmış Bu benim cocukluğum Cebimdeki sapan bile duruyor
Adam, biraz sonra sendeleyerek duvara tutunmak zorunda kalmış Bu sefer, 3035 yaşlarındaki halleriyle annesi ve babası geciyormuş geriden Daha sonra da, nur yuzlu dedesi Annesi, her gun defalarca yaptığı gibi, opuvermiş onu yanağından Babası ise, er zamanki şakacılığıyla, ensesine bir şaplak atmış yavrusunun
Adam, kacarcasına uzaklaşmış oradan İhtiyarın yanına yığılmış ağlayarak
Yaşlı adam:
Gercek aynalar boyledir evladım! demiş Bu yuzden de ulaşılmaz onlara
Adam, biraz olsun kendine geldiğinde, dukkandan atmak istemiş kendini Fakat tam cıkacakken:
Bedava aynalardan soz etmiştiniz, demiş Onu da merak ettim
İhtiyar adam:
Ona hicbakma evlat! diye atılmış Bu gun cok fazla yoruldun, kalbin dayanmaz
Mutlaka bakmalıyım! diye ısrar etmiş adam Gorduğum şeylere artık alıştım
Yaşlı adam, caresiz kabul etmiş ve duvarlara asılanlardan farklı olarak, dukkanın doşemesi uzerine indirilen bir aynayı gosterip:
İşte bu da geleceğin aynası! demiş Cercevesi altından olup bedavadır Ama onu hic kimse almadı
Adam:
Geleceğin aynası ha!demişUstelik de altından ve bedava…
İhtiyar, hic sesini cıkartmamış Adam ise, emin adımlarla aynaya doğru ilerlemiş ve bakmak icin yere eğildiğinde oracığa yığılıp kalıvermiş
Yaşlı adam:
Geleceğin aynasında ne goreceğini tahmin etmen ve ona gore hazırlıklı olman gerekirdi evladım, demiş Senin de gucun yetmedi demek ki…
İhtiyar adam, muşterisinin cansız vucudunu kucaklarken, onun ayndaki goruntusune bakmış
Kuru bir iskelet gorunuyormuş…

858,496Konular
981,670Mesajlar
29,756Kullanıcılar
Üst Alt