Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Aynı Aileden 3 Kişinin Ölümüne Neden Olan Yazar Emrah Serbes'in Yeni Kitabının Basılması Tepki Çekti

Aynı Aileden 3 Kişinin Ölümüne Neden Olan Yazar Emrah Serbes'in Yeni Kitabının Basılması Tepki Çekti
0
104

bilgisayarci

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
63

2017 yılında İzmir-Aydın Otoyolu'nda Ayhan Özçelik'in kullandığı araca arttan çarparak 3 kişinin vefatına neden olan Behzat Ç.'nin yaratıcısı ünlü muharrir Emrah Serbes'in İletişim Yayınları'nda kitabının basılması yansılara neden oldu.

Ünlü muharrir Emrah Serbes, 22 Eylül 2017'de İzmir-Aydın Otoyolu'nda Ayhan Özçelik'in kullandığı araca geriden çarparak Özçelik ile 16 yaşındaki kızı Zeynep ve eşi Nilgün Özçelik'in vefatına sebep olmuştu.

Bir aileyi yok eden muharrir Serbes'in arkadaşı Kenan Yanlışsız kabahati üstlenmişti ama bir müddet sonra Serbes, "Kazanın sorumlusu benim" açıklamasını yapmıştı.

Serbes, yaptığı açıklamada 'Şok nedeniyle olay anında kazayı üstlenemedim. Kazayı yanımda oturan arkadaşım Kenan Hakikat üstlendi. Şu an hatasız olduğu halde cezaevinde yatmaktadır. Savcılığa geldim ve kendim teslim oluyorum. Hayatını kaybedenleri geri getirmeyecek olsa da cezam neyse çekmeye hazırım.' tabirlerini kullanarak teslim olmuştu.

Daha sonra Serbes, İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davada 13 yıl 4 ay mahpus cezasına çarptırılmıştı. 2020 yılında da Silivri Açık Cezaevi'ne geçtikten sonra koronavirüs salgını önlemleri nedeniyle tahliye edilmişti.

Ve o periyot Emrah Serbes'in tahliye edilmesi de reaksiyonla karşılanmıştı. 13 yıl ceza almasına karşın yalnızca 3 yıl cezaevinde yatması eleştirilmişti.

Şimdi ise Bağlantı Yayınları'nın Emrah Serbes'in Çekiç ve Gül isimli kitabını basması gündem oldu. Ünlü müellifin hayatına rahatlıkla devam etmesi kimi insanları rahatsız etti. Kimisi de 3 insanın vefatına neden olsa da müelliflik yapmaya devam edebileceğini savundu.

Sizce özel hayatından yaşadığı olayla bir muharririn işini etkilemeli mi? Emrah Serbes, yazarlığa devam etmeli mi etmemeli mi? Büsbütün bu piyasadan silinmeli mi?

Haydi yorumlarda konuşalım!