iltasyazilim
FD Üye
Aypare Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*125 gr margarin
*2 yumurta (1 inim sarısı üzerine)
*1 çay bardağı pudra şekeri
*1 çay bardağı irmik
*1 çay bardağı inçe kıyılmış fındık
*1 tatlı kaşığı kabartma tozu
*1 adet vanilya
*1, 52 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
Şerbet için;
*3 su bardağı şeker
*3, 5 su bardağı su
Aypare Tatlısı Tarifi Yapılışı İlk olarak şerbeti yapalım Malzemeleri *tencereye alalım ve kaynatalım Kaynayınca kısıp 23 damla limon damlatalım 5 dk daha kaynatalım ocaktan alalım ılınsın Kurabiyesi için yumurta, margarin ve pudra şekeri iyice karıştırılır Üzerine diğer malzemeler eklenir ve kulak memesi kıvamında bir kurabiye hamuru yapılır Hamurundan uzun kalın rulolar yaptım Elimle bastırdım ve bardakla kestim Üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizilir 170 derece fırında kızarana kadar pişirilir Tatlı sıcak şerbet ılık olacak şekilde fırından çıkan tatlı şerbetle buluşur Afiyet olsun
*125 gr margarin
*2 yumurta (1 inim sarısı üzerine)
*1 çay bardağı pudra şekeri
*1 çay bardağı irmik
*1 çay bardağı inçe kıyılmış fındık
*1 tatlı kaşığı kabartma tozu
*1 adet vanilya
*1, 52 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
Şerbet için;
*3 su bardağı şeker
*3, 5 su bardağı su
Aypare Tatlısı Tarifi Yapılışı İlk olarak şerbeti yapalım Malzemeleri *tencereye alalım ve kaynatalım Kaynayınca kısıp 23 damla limon damlatalım 5 dk daha kaynatalım ocaktan alalım ılınsın Kurabiyesi için yumurta, margarin ve pudra şekeri iyice karıştırılır Üzerine diğer malzemeler eklenir ve kulak memesi kıvamında bir kurabiye hamuru yapılır Hamurundan uzun kalın rulolar yaptım Elimle bastırdım ve bardakla kestim Üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizilir 170 derece fırında kızarana kadar pişirilir Tatlı sıcak şerbet ılık olacak şekilde fırından çıkan tatlı şerbetle buluşur Afiyet olsun