iltasyazilim
FD Üye
Ayran Çorbası (Erzurum) Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım su bardağı aşurelik buğday
*Orta boy soğan
*Tereyağı
*2 su bardağı yoğurt Ev yoğurdu tercihimdir Evdeki ekşimiş yoğurtları bu çorbada değerlendirebilirsiniz
*Yarım demet Kişniş (aşotu)
*Tuz
*2 kaşık un
Ayran Çorbası (Erzurum) Tarifi Yapılışı Arkadaşlar kokusu harika lezzeti mükemmel bir çorba
Özelliği içine kattığımız aşotu yani kişniş otu,
buğdayımızı yaklaşık 1, 5 litre su ile haşlıyoruz
Vaktiniz varsa ilk kaynamaya başlayınca
altını kapatıp suyun içinde demlenerek pişmesini daha lezzetli oluyor
Suyunu süzdürmeyelim
Diğer taraftan soğanı küçük doğrayıp küçük tenceremize alalım İçine 2 dolu yemek kaşığı tereyağımızıda katıp kısık ateşte kavuralım
İyice pembeleşinceye kadar bekleyelim
Yoğurdumuza 2 kaşık unu katıp çırpalım
Buğdayın suyundan yoğurda aşılayalım
Ilıklaşınca bu karışımı tencereye dökelim
Ocağın altını kısalım karıştıralım
Çorbamızı fokur fokur kaynatmamaya özen gösterelim
Aşotu yani kişniş otunu bıçakla kıyıp çorbamıza katalım
Eğer demetiniz büyükse daha az katabilirsiniz
Kavrulmuş soğanımızıda çorbamıza ilave edelim
Çorbamız alttan kaynayıp kabarcıklar çıkınca ocağın altını kapatalım
Eğer daha sulu çorba seviyorsanız sıcak su ekleyelim
Afiyet olsun
*Yarım su bardağı aşurelik buğday
*Orta boy soğan
*Tereyağı
*2 su bardağı yoğurt Ev yoğurdu tercihimdir Evdeki ekşimiş yoğurtları bu çorbada değerlendirebilirsiniz
*Yarım demet Kişniş (aşotu)
*Tuz
*2 kaşık un
Ayran Çorbası (Erzurum) Tarifi Yapılışı Arkadaşlar kokusu harika lezzeti mükemmel bir çorba
Özelliği içine kattığımız aşotu yani kişniş otu,
buğdayımızı yaklaşık 1, 5 litre su ile haşlıyoruz
Vaktiniz varsa ilk kaynamaya başlayınca
altını kapatıp suyun içinde demlenerek pişmesini daha lezzetli oluyor
Suyunu süzdürmeyelim
Diğer taraftan soğanı küçük doğrayıp küçük tenceremize alalım İçine 2 dolu yemek kaşığı tereyağımızıda katıp kısık ateşte kavuralım
İyice pembeleşinceye kadar bekleyelim
Yoğurdumuza 2 kaşık unu katıp çırpalım
Buğdayın suyundan yoğurda aşılayalım
Ilıklaşınca bu karışımı tencereye dökelim
Ocağın altını kısalım karıştıralım
Çorbamızı fokur fokur kaynatmamaya özen gösterelim
Aşotu yani kişniş otunu bıçakla kıyıp çorbamıza katalım
Eğer demetiniz büyükse daha az katabilirsiniz
Kavrulmuş soğanımızıda çorbamıza ilave edelim
Çorbamız alttan kaynayıp kabarcıklar çıkınca ocağın altını kapatalım
Eğer daha sulu çorba seviyorsanız sıcak su ekleyelim
Afiyet olsun