Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

"Ayrı ayrı parti kurarlarsa ayrı ayrı yok olurlar"

"Ayrı ayrı parti kurarlarsa ayrı ayrı yok olurlar"

teknolojiuzmani

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
99
Takan%2DBabacan%2DIngiltere%2Dde%2Dbazi%2Dgorusmeler%2Dyapti%2DIstanbul%2Dda%2Dsanayicilerle%2Dtoplanti%2Dyapti%2D219494%2Ejpg

Anket şirketi Konsensus Araştırma'nın Lideri Murat Sarı, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski Devlet Bakanı Ali Babacan önderliğinde kurulacağı belirtilen partilere ait değerlendirmede bulundu. “Birleşirler mi bilemiyoruz natürel bu siyaset, fakat başka ayrı parti kurarlarsa farklı başka yok olur giderler” açıklamasında bulundu.

AKP’nin kurucu üyeliğinden istifa ederek yeni parti çalışmalarına başlayan Ali Babacan ve birkaç vilayette konferanslar vererek AKP’nin siyasetlerini eleştiren Ahmet Davutoğlu’nun kuracağı tabir edilen partilerin toplumdaki karşılıklarının ne olacağı da merak ediliyor. Yeniçağ'dan Tolgahan Karaoğlu'na konuşan Konsensus Araştırma Şirketi Lideri Murat Sarı, Babacan ve Davutoğlu tarafından kurulacağı beklenen partilerin toplumda karşılığının nasıl olacağına dair açıklamalarda bulundu.

"Yüzde 3’lerde, yüzde 4’lerde kalacağını düşünüyorum"

Babacan ve Davutoğlu’nun kuracağı partilerle ilgili şimdi rastgele bir araştırma yapmadıklarını tabir eden Murat Sarı, muhakkak bir oranda AK Parti’den ve CHP dahil başka partilerden oy alabileceklerini ancak bu oy oranının kâfi oranda olmayacağını söyledi. Sarı, “Şu basamakta oylarının çok düşük seviyede kalırlar üzere görünüyor. Bu yılın sonunda ya da önümüzdeki sene bir seçim yapılsa yüzde 3’lerde, 4’lerde kalacaklarını düşünüyorum. Çok yüksek bir oy alacaklarını zannetmiyorum. Olağan bekleyip görmek lazım zira konjonktür çok süratli değişiyor. Bundan sonraki süreçte neler olacağını kestirmek zor” tabirlerini kullandı.

Sarı, Davutoğlu ve Babacan’ın kamuoyunda istedikleri seviyede gündem oluşturamadıkları için geri çekildiklerini tabir ederek “Şu etapta bekleyip görmek lazım diye düşünüyorum” dedi.

“Ayrı parti kurarlarsa başka ayrı yok olur giderler”

Ahmet Davutoğlu ile Ali Babacan birlikte hareket edecek üzere görünmediklerine dikkat çeken Murat Sarı, “Çünkü biliyorsunuz. Ali Babacan ve Abdullah Gül birlikte hareket ediyor. Abdullah Gül Dışişleri Bakanı idi, Ali Babacan bir orta Dışişleri Bakanlığı yaptı.

Ahmet Davutoğlu da Dışişleri Bakanlığı yapmıştı. Bunlar en azından makul mevzularda farklı görüşleri olan siyasetçiler. Birleşirler mi bilemiyoruz olağan bu siyaset, lakin başka ayrı parti kurarlarsa farklı ayrı yok olur giderler” açıklamasında bulundu.

858,496Konular
981,654Mesajlar
29,725Kullanıcılar
Üst Alt