Ayşe Özılmazelin Yazısı Bugün Ölebilirim ! Sanatçıda olsa insanların yüreğinin ve bir noktasının olduğunu unutan, iddiaya göre dostlar, güya yazarlar, sözde sözdecikler bakın bir insanı nasıl bir hale getirmişler arkadaşlarım Tek tesellilerinin; her şeyi Yaradan'ın bildiğinin arkasına sığınacak değin diğer çareleride kalmamış üstelik Yazık gerçekte yazık Bundan Böyle kuytu bırakın AliAyşe'yi hesabını verecek olanlar onlar sizene ! 1548656897 1548656897 ayseozilmazelinyazisibugunolebilirim5c4ea10691918ayseozilmazelinyazisibugunolebilirim5c4ea10691918 ayseozilmazelinyazisibugunolebilirim5c4ea10691918 AYŞE ÖZYILMAZEL'İN KÖŞESİNDEKİ YAZISIBana müsaadeNefis bir hava Rüzgar esip geçiyor kollarımdan Bütün karşımda duran zeytin ağacı o kadar güzel amaEn çok zeytin ağacını severim ben Şöyle devasa bir çınar ağacının altında oturmak hiç talih olmadı banaYaşadığım son bir ayı düşünüyorum; bana bahşedilen armağanıKendimi bildim bileli, onlar bir şeyler söylediler banaBenden gayrı, benim dışımdaBenden olmayan; onların içinde, en karanlıklarındaKustular banaÜzerime akıttılar zehirleriniHerkesin derdi kendineHerkesin sıkıntısı, üzüntüsü kendi ekseninde Afrikalı çocuklar da var evladımlafı avuntu olmaz ancak yüreğeBENİ SEVSİNLER İSTEDİMMutluluk nedir bilmedim benKısmetimmiş bu ezeldenYok değil Acılı adana kıvamına çekeyim de burkayım bileklerinideğil bu sözlerimElimde tek kalan şeyim; dürüstlük, ne edeyimBirilerini sevdim, inandımBeni sevsinler, fazla sevsinler istedim Dünyasının merkezi elde etmek istedim Çocukluk travması deyin, ne derseniz deyin Zaten tutamıyorum ben o demeleriBizim babamız o kadar evde olmazdı40 gün turnelere gider, dönmezdiAtletine sarılıp koklaya koklaya uyurdum Ağlar dururdum, Babamı bana verindiyeDerhal nereden aklıma geldiyseİyi bir öğrenciydim Sınıfta en öne oturur, dersi dinlerdim Fazla da arkadaşım yoktu Toplasan çıkartsan iki, bilemedin üçAnnemle, babam birbirini fazla severdi, ortak noktaları pek yoktu lakin sofralarımız güzeldiEvlilik güçtü, her şeyi taşımak kadına düşerdi Üniversiteye gittim Irtibat bölümüne Okulumu üçüncülükle bitirdim Babası yaptıdedilerBabamın kendine merhemi varmış gibisineİki yıl meslek bulamadım, ne hikmetse Şımarık saydılar, Sosyetikdediler bana! Sosyete dedikleri kimse?SAVAŞMAKTAN YORULDUMİşte o sosyetik, çekti kapıyı çıktı baba evinden Iş buldu, çalıştı O da gitti, babasına yapıştı Fakat bana o şiddet günlerimde kimse Bir şeye ihtiyacın var mı?diye sormadıHastalandım, parasızlıktan ilaç alamadım Yayınlama yönetmenine sırnaşmadığım, küçük etek giymediğim için bir sene maaşıma zam alamadım Komşumun camdan sepetle sallandırdığı böreklerin tadını katiyen unutmadımFazla çalıştım, fazla yalnız kaldımBir adamı sevdim, o ilan edildim Üzerimden kavga etti koca koca adamlar İşte medyanın kötülüğüyle ilk önce o süre tanıştım Niçin ben?sorusu dört bir yanımı sardı Bir Allah'ın kulu çıkıp da halimi hatrımı sormadıBen yeniden çırak çıktımSonra bir daha, daha sonra bir dahaÇocukluk aşkımdı müzik Gün geldi içimden şarkılar çıktı Yazdım, sildim, baştan yazdım, sabahlara dek çalıştım Nasıl da mutlu oldumOnlar görmek istemediKazandığım her kuruşu müziğe yatırdım Müzik saftır, temizdir, kalptendir sandım, böylece salağım ama; yeniden yanıldımDefalarca gitmek istedim buralardanBir kere teşebbüs ettim Müsade vermediler Hesap kapanma sırası gelmeyince, vermezler Çok pişman oldumKederlerden şişman oldumHiç kutlamadım Ne başarıları, ne aşkları, ne sevinçleri, ne hoş dönemeçleriHep acelekaygı miksiydi içimdekilerSahteliklerden bıktım 'Ya sonradan?'lardan bıktımSavaşmaktan yoruldumKavuşamamaktan tükendimBÖYLE BİRİNİ GÖRMEDİMOysa ben küçükken insanları severdim Fena söz etmezdimZalimleri listelemezdimAma ettiler Beni, benden ettilerSevdiğim her şeyi kirletmek istediler Onun var da, benim niye değil?dediler Neyim varsa O kim ki?dediler Onlar kimseAile istedim, babamı istedim, annemi istedim Sevilmek istedim, sarılmak istedim, korunmak istedim Fazla gördülerBen ne Ayşe'ymişimBir gün 'o' çıktı karşıma BembeyazlığıylaGeçmiş ayrı yollardan, getirmişler karşıma Aldemişler Armağan sana Öyle bir 20 gün yaşattı fakat bana, ben böylesini görmedim Öyle güzel bir insan tanıştırdı ama bana, ben böyle adam görmedimPek bir kalp tanıştırdı ama bana, ben böyle kalp bilmedimHemen evlenmek istedik, hiç ayrılmamak istedik 20 gün eksik geldi onlara Koskoca yirmi gün eksik mı?Yaş farkı dolandı dillerine, yaş haddinden aşk yasaklanmış mı?Yuva dağıtan kadın oldumBize sordular mı?Biz vicdansız mıyız?Biz Allahsız mıyız?Hesap sordular aşkımıza Hesap sordular mutluluğumuzdan 'Şarap içen türbanlı kadın' hayalini kuran şuursuz, cümleler kurmaya kalktı hakkımızdaTarihin sözüm ona şanlı adamı; tarihsel acımasız yazılar pırtlattıBiri aşkıma hakkını helal etmemeye kalktı Aşkımın annesi mi, babası mı? Helal etmek ona mı kaldı?BENİM KOCAM VİCDANSIZ MI?Dost bildiklerim; en mutlu anıma koşa koşa gelip yine koşa koşa bel altından vuran yazılar yazdı İçi sızlamadan, doğacak çocuğunu hesaba katmadanBaba olunca anlar mı?Benim sevgilim kafeslenecek adam mı?Benim kocam vicdansız, * beş para etmez, teneşirlerin paklayacağı adam mı?Siz bizim neler yaşadığımızı, ne yollardan geçtiğimizi, neler çektiğimizi sordunuz mu?Siz bizim sevgiye ne dek susadığımızı bildiniz mi?Dost dediklerim, arkadaş sandıklarım bu muydu?Mutluluğu paylaşmak bu dek zorlama mu? Amandediler Gizleme, anlat gerçekleri, anlarlarAmandediler Sınır çizme, sırtını dönme, kızarlarKorktum, Pekidedim her söyleneneGelsinler, görsünler, görür görmez bizi doğrusunu anlarlar dedim lakin nerede?Hâlâ saf mıyım, neyimPİRANALAR GİBİSİNİZDünyalar güzeli kocama bakarken süzülüyor yaşlar gözümdenHadi ben daima vurulmuşum da ona kıyabilir miyim hiç?Ağız tadıyla mutlu görünmek değil mu kaderimde?Piranalar gibisiniz beVampirsinizOlmayın be!Size de eyvah! Oturdunuz klavyenin başına yazdınız, çizdiniz Hiç mi insanlıktan nasiplenmediniz?Hiç mi haksızlık yapılmadı size?Hiç mi yargısız infazlardan dayak yemediniz?Hiç mi kendinize dönüp bakmanın şifasını bilmediniz? Şu Anda ben bu satırları yazıyorum ya, haberleri olsa kızarlar bana Dinç görün, gülümse, en hoş elbiselerini giyderler banaKusura bakmayın ben o kız değilimBen sahtelerden ve sahnelerden şimdiden indimÜZÜNTÜDEN ÖLEBİLİRİMEvet bu sabah perişanım, evet bu sabahtan üzüntümden ölebilirim Bana kanser ol da geber inşallahdiyebilen insanların adına üzüntümden ölebilirimDost dediklerimin oramı buramı çekiştirip suyumu sıkmasının üzüntüsünden ölebilirimHayatta kocamdan ve üç beş canımdan diğer kimsem değilKararlar arifesindeyim Ben bu dünyada yaşarken her gün ölecek miyim? Gitmeli miyim?Sevgilimin, kocamın, aşkımın nefesinden diğer nefes istemiyorum bundan böyle Onunkinden başka söz duymak istemiyorum artıkKöşeler, sahneler, alkışlar, şöhret hiçbiri umrumda yokBen sadece Ali'mle yalnız kalmak istiyorum bundan böyleBeni bakımlı bırakınBizi bizle bırakınHesaplar öbür dünyada kapanır, Allah'a itimat olun Onun her şeyi bilmesi tek tesellimizdir zatenYazı tıpkı böyle diyor meleklerim Acilen bu olanlardan sonradan memleketi terkederlerse hiç şaşırmayacağım