iltasyazilim
FD Üye
Ayserdalin Porsiyonluk Tavuklu Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*3 su bardağı pirinç
*Tereyağ
*Haşlanmış 1 bütün tavuk
*Karabiber
*2 yufka
*Yumurta sarısı
Ayserdalin Porsiyonluk Tavuklu Pilavı Tarifi Yapılışı Pilavımızın pirinçlerini önceden ılık tuzlu suda bekletiyoruz 1 2 saat kadar*daha sonra tereyağ eritip pirinçleri süzüp birlikte az bir karıştırıp 4 bardak sıcak suyumuz ekledikten sonra kapağını kapatıp pişiriyoruz Suyunu çekince havlu kağıt kapatıp iyice dinlendirin Pilavımızın iyice soğuması lazım 1 bütün tavuğumuzu haşlayıp didelim soğuyan pilavımıza karabiber ile birlikte karıştırıyoruz
1 yufkayı 2 ye katlayıp 3e buluyoruz Orta boy kasenin içine serip içine pilavlı tavuğumuzdan dolduruyoruz Kenarlardaki yufkayla kapatıp tepsiye ters ceviriyoruz Üzerine yumurta sarısı çörek otu susam döküyoruz ve 175 derece de fırında pişiriyoruz
*3 su bardağı pirinç
*Tereyağ
*Haşlanmış 1 bütün tavuk
*Karabiber
*2 yufka
*Yumurta sarısı
Ayserdalin Porsiyonluk Tavuklu Pilavı Tarifi Yapılışı Pilavımızın pirinçlerini önceden ılık tuzlu suda bekletiyoruz 1 2 saat kadar*daha sonra tereyağ eritip pirinçleri süzüp birlikte az bir karıştırıp 4 bardak sıcak suyumuz ekledikten sonra kapağını kapatıp pişiriyoruz Suyunu çekince havlu kağıt kapatıp iyice dinlendirin Pilavımızın iyice soğuması lazım 1 bütün tavuğumuzu haşlayıp didelim soğuyan pilavımıza karabiber ile birlikte karıştırıyoruz
1 yufkayı 2 ye katlayıp 3e buluyoruz Orta boy kasenin içine serip içine pilavlı tavuğumuzdan dolduruyoruz Kenarlardaki yufkayla kapatıp tepsiye ters ceviriyoruz Üzerine yumurta sarısı çörek otu susam döküyoruz ve 175 derece de fırında pişiriyoruz