iltasyazilim
FD Üye
Ayva Dolması (6 Kişilik)
MALZEMELER
3 Orta Boy Ayva
500 gr Kuzu Kuşbaşı
2 Soğan
2 Sivri Biber
2 Çorba Kaşığı Kuşüzümü
1 Tatlı Kaşığı Köri
2 Çorba Kaşığı Un
1 Çorba Kaşığı Tozşeker
15 Tatlı Kaşığı Zeytinyağı
1 Limon
Tuz
HAZIRLANIŞI
Ayvaları soyup ikiye bölün ve çekirdekli kısımlarını çıkarın Kararmamaları için limon suyu ile ovun
Soğanları küçük küpler halinde doğrayıp zeytinyağında pembeleştirin Eti ekleyip tahta kaşıkla karıştırın Suyunu salıp tekrar çekinceye kadar kavurun Sivri biberleri doğrayıp ilave edin Kuşüzümü, kimyon, köri ve tuz ekleyin 10 dakika daha pişirip ateşten alın
Ayvaların çekirdek yataklarına, hazırladığınız etli karışımdan ikişer kaşık doldurun ve bir tencereye yerleştirin
Un, tozşeker, zeytinyağı ve tuzu küçük bir kasede karıştırıp sos halini alıncaya kadar azar azar su ekleyerek çırpın Ayvaların üzerine gezdirip karabiber serpin ve tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte kaynamaya bırakın Arasıra yemeğin suyundan kaşık kaşık ayvaların Üzerine gezdirerek yarımsaat kadar kısık ateşte pişirin Sıcak olarak servis yapın
Dikkat! Etlerin kurumaması için gerekirse kaynar su ekleyin
MALZEMELER
3 Orta Boy Ayva
500 gr Kuzu Kuşbaşı
2 Soğan
2 Sivri Biber
2 Çorba Kaşığı Kuşüzümü
1 Tatlı Kaşığı Köri
2 Çorba Kaşığı Un
1 Çorba Kaşığı Tozşeker
15 Tatlı Kaşığı Zeytinyağı
1 Limon
Tuz
HAZIRLANIŞI
Ayvaları soyup ikiye bölün ve çekirdekli kısımlarını çıkarın Kararmamaları için limon suyu ile ovun
Soğanları küçük küpler halinde doğrayıp zeytinyağında pembeleştirin Eti ekleyip tahta kaşıkla karıştırın Suyunu salıp tekrar çekinceye kadar kavurun Sivri biberleri doğrayıp ilave edin Kuşüzümü, kimyon, köri ve tuz ekleyin 10 dakika daha pişirip ateşten alın
Ayvaların çekirdek yataklarına, hazırladığınız etli karışımdan ikişer kaşık doldurun ve bir tencereye yerleştirin
Un, tozşeker, zeytinyağı ve tuzu küçük bir kasede karıştırıp sos halini alıncaya kadar azar azar su ekleyerek çırpın Ayvaların üzerine gezdirip karabiber serpin ve tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte kaynamaya bırakın Arasıra yemeğin suyundan kaşık kaşık ayvaların Üzerine gezdirerek yarımsaat kadar kısık ateşte pişirin Sıcak olarak servis yapın
Dikkat! Etlerin kurumaması için gerekirse kaynar su ekleyin