iltasyazilim
FD Üye
4 ayva
Yarım limonun suyu
12 yemek kaşığı toz şeker
Ayva reçeli hazırlanışı
Ayvaların kabukları soyup ikiye kesin Çekirdeklerini kaşık yardımıyla çıkarın Ayvaları yayvan bir tencereye dizin Her yarım ayvanın üzerine 15 kaşık toz şeker ilave edin Üzerini geçecek kadar su ilavesiyle kısık ateşte 3 saat kaynatın Reçel kıvamına gelince yarım limonun suyunu üzerine gezdirip ocağı kapatın Ilınınca kavanoza aktarın Soğuduktan sonra kavanozun kapağını sıkıca kapatıp istediğiniz zaman servis yapın
Yarım limonun suyu
12 yemek kaşığı toz şeker
Ayva reçeli hazırlanışı
Ayvaların kabukları soyup ikiye kesin Çekirdeklerini kaşık yardımıyla çıkarın Ayvaları yayvan bir tencereye dizin Her yarım ayvanın üzerine 15 kaşık toz şeker ilave edin Üzerini geçecek kadar su ilavesiyle kısık ateşte 3 saat kaynatın Reçel kıvamına gelince yarım limonun suyunu üzerine gezdirip ocağı kapatın Ilınınca kavanoza aktarın Soğuduktan sonra kavanozun kapağını sıkıca kapatıp istediğiniz zaman servis yapın