iltasyazilim
FD Üye
*
Ayva Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
*8 kilo ayva
*10 kilo şeker
*Limon tuzu
Ayva Reçeli Tarifi Yapılışı Ayvaların kabuğunu soyup, içinin çekirdeklerini alıyoruz, küp küp doğruyoruz derin bir tencerede üzerine çıkacak kadar su dolduruyoruz ve yumuşayana kadar pişiriyoruz
Başka derin bir tencerede şekeri iki üç bardak su koyup ocağa koyuyoruz şeker eridikten sonra 15 dakika kaynatıp ağdalanmasını sağlıyoruz haşladığımız ayvaları ağdanın içine koyuyoruz yarım saat kaynattıktan sonra 2 yemek kaşığı limon tuzunu koyuyoruz ve karıştırıyoruz 15 dakika kaynatıp 23 kaşık reçeli ayrı bir tabağa alıp soğumaya bırakıyoruz, soğuyan reçelin ortasından kaşıkla çizgi çiziyoruz, çizgi hemen kapanmazsa reçel olmuş demektir ocağın altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz Soğuduktan sonra kavanozlara koyup ağzını sıkıca kapatıyoruz Afiyet olsun
Ayva Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
*8 kilo ayva
*10 kilo şeker
*Limon tuzu
Ayva Reçeli Tarifi Yapılışı Ayvaların kabuğunu soyup, içinin çekirdeklerini alıyoruz, küp küp doğruyoruz derin bir tencerede üzerine çıkacak kadar su dolduruyoruz ve yumuşayana kadar pişiriyoruz
Başka derin bir tencerede şekeri iki üç bardak su koyup ocağa koyuyoruz şeker eridikten sonra 15 dakika kaynatıp ağdalanmasını sağlıyoruz haşladığımız ayvaları ağdanın içine koyuyoruz yarım saat kaynattıktan sonra 2 yemek kaşığı limon tuzunu koyuyoruz ve karıştırıyoruz 15 dakika kaynatıp 23 kaşık reçeli ayrı bir tabağa alıp soğumaya bırakıyoruz, soğuyan reçelin ortasından kaşıkla çizgi çiziyoruz, çizgi hemen kapanmazsa reçel olmuş demektir ocağın altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz Soğuduktan sonra kavanozlara koyup ağzını sıkıca kapatıyoruz Afiyet olsun