iltasyazilim
FD Üye
Ayva Tatlısı (Annemin) Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet ayva
*8 yemek kaşığı tepeleme toz şeker
*1 çay bardağı su
Süslemek için:
*Ceviz, kaymak, fıstık
Ayva Tatlısı (Annemin) Tarifi Yapılışı Ayvalar soyulup ikiye bölünür Ortası oyulup çekirdekleri alınır Çekirdeklerini atmıyoruz, bu tatlımıza hem renk hem de jölemsi bir görüntü verecektir Ayvalarımızı yayvan bir tencereye yerleştirip her birinin üzerine 2 yemek kaşığı toz şeker dökülür ve çekirdekleri tencerenin dibine yerleştirilir Suyunu da ilave edip önce orta ateşte, kaynamaya başladığı anda çok düşük mümkünse en düşük ayarda kapağı kapalı vaziyette rengi kırmızı olana kadar pişirilir
Servis esnasında arzunuza göre süsleyip servis edebilirsiniz Afiyet olsun
*4 adet ayva
*8 yemek kaşığı tepeleme toz şeker
*1 çay bardağı su
Süslemek için:
*Ceviz, kaymak, fıstık
Ayva Tatlısı (Annemin) Tarifi Yapılışı Ayvalar soyulup ikiye bölünür Ortası oyulup çekirdekleri alınır Çekirdeklerini atmıyoruz, bu tatlımıza hem renk hem de jölemsi bir görüntü verecektir Ayvalarımızı yayvan bir tencereye yerleştirip her birinin üzerine 2 yemek kaşığı toz şeker dökülür ve çekirdekleri tencerenin dibine yerleştirilir Suyunu da ilave edip önce orta ateşte, kaynamaya başladığı anda çok düşük mümkünse en düşük ayarda kapağı kapalı vaziyette rengi kırmızı olana kadar pişirilir
Servis esnasında arzunuza göre süsleyip servis edebilirsiniz Afiyet olsun