Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ayva Tatlısı (Çok Pratik)

Ayva Tatlısı (Çok Pratik)

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Ayva Tatlısı (Çok Pratik) Tarifi İçin Malzemeler

*Kişi sayısına göre ayva (bir ayva iki porsiyon oluyor)
*Toz şeker (Her 1 ayva için 2 yemek kaşığı)
*Su
*Tarçın (Ben tercih etmedim ama yakışıyor)

ÜZERİ İÇİN;

*Creamole (ben damla sakızlı kullandım siz arzu ettiğiniz creamoleyi kullanabilirsiniz?)
*Ceviz, fındık, kuru üzüm ( ben karışık kullandım siz bunlardan birini kullanabilirsiniz yada hiç kullanmayabilirsiniz de )

Ayva Tatlısı (Çok Pratik) Tarifi Yapılışı Merhaba ?
çok mu çok pratik bir tarifle geldim?
1 öncelikle ayvalarımızın kabuklarını soyup ortadan ikiye keselim iç kısmını temizleyip çiğitlerini atmayıp ayıralım
Hazırlanan ayvaların altını meyve bıçağı ile düzleyelim ki piştiğinde tabakta düz dursun Altında tam tabağa değecek yeri incecik alarak düzeltelim
2 Tencereye ortası yukarı gelecek şekilde dizelim Üzerine toz şeker serpelim Benim ayvalarım minikti her bir ayva ya iki yemek kaşığı şeker serptim Siz damak tadınıza göre pişerken suyunun tadına bakarak ekleme yapabilirsiniz Üzerine ayvaların yarısına gelecek şekilde su koyup ayırdığım çiğitleri attım ve birazcık gıda renklendirici koydum kapağını kapatıp pişmeye bıraktım
3 Çatalla kontrol edip altı hafif yumuşamaya başlayınca alt üst edelim ayvaları
6 Pişen ayvalar soğuya dursun creamole üzerinde yazan miktardan yarım bardak eksik koyularak çırpılır
7 Soğuyan ayvaların içine fındık ceviz filan koyulup üzerine creamole sıkılır
veee afiyet olsun ?

858,505Konular
982,786Mesajlar
33,073Kullanıcılar
Vedat77Son üye
Üst Alt