iltasyazilim
FD Üye
Ayva Tatlısı (Çok Pratik) Tarifi İçin Malzemeler
*Kişi sayısına göre ayva (bir ayva iki porsiyon oluyor)
*Toz şeker (Her 1 ayva için 2 yemek kaşığı)
*Su
*Tarçın (Ben tercih etmedim ama yakışıyor)
ÜZERİ İÇİN;
*Creamole (ben damla sakızlı kullandım siz arzu ettiğiniz creamoleyi kullanabilirsiniz?)
*Ceviz, fındık, kuru üzüm ( ben karışık kullandım siz bunlardan birini kullanabilirsiniz yada hiç kullanmayabilirsiniz de )
Ayva Tatlısı (Çok Pratik) Tarifi Yapılışı Merhaba ?
çok mu çok pratik bir tarifle geldim?
1 öncelikle ayvalarımızın kabuklarını soyup ortadan ikiye keselim iç kısmını temizleyip çiğitlerini atmayıp ayıralım
Hazırlanan ayvaların altını meyve bıçağı ile düzleyelim ki piştiğinde tabakta düz dursun Altında tam tabağa değecek yeri incecik alarak düzeltelim
2 Tencereye ortası yukarı gelecek şekilde dizelim Üzerine toz şeker serpelim Benim ayvalarım minikti her bir ayva ya iki yemek kaşığı şeker serptim Siz damak tadınıza göre pişerken suyunun tadına bakarak ekleme yapabilirsiniz Üzerine ayvaların yarısına gelecek şekilde su koyup ayırdığım çiğitleri attım ve birazcık gıda renklendirici koydum kapağını kapatıp pişmeye bıraktım
3 Çatalla kontrol edip altı hafif yumuşamaya başlayınca alt üst edelim ayvaları
6 Pişen ayvalar soğuya dursun creamole üzerinde yazan miktardan yarım bardak eksik koyularak çırpılır
7 Soğuyan ayvaların içine fındık ceviz filan koyulup üzerine creamole sıkılır
veee afiyet olsun ?
*Kişi sayısına göre ayva (bir ayva iki porsiyon oluyor)
*Toz şeker (Her 1 ayva için 2 yemek kaşığı)
*Su
*Tarçın (Ben tercih etmedim ama yakışıyor)
ÜZERİ İÇİN;
*Creamole (ben damla sakızlı kullandım siz arzu ettiğiniz creamoleyi kullanabilirsiniz?)
*Ceviz, fındık, kuru üzüm ( ben karışık kullandım siz bunlardan birini kullanabilirsiniz yada hiç kullanmayabilirsiniz de )
Ayva Tatlısı (Çok Pratik) Tarifi Yapılışı Merhaba ?
çok mu çok pratik bir tarifle geldim?
1 öncelikle ayvalarımızın kabuklarını soyup ortadan ikiye keselim iç kısmını temizleyip çiğitlerini atmayıp ayıralım
Hazırlanan ayvaların altını meyve bıçağı ile düzleyelim ki piştiğinde tabakta düz dursun Altında tam tabağa değecek yeri incecik alarak düzeltelim
2 Tencereye ortası yukarı gelecek şekilde dizelim Üzerine toz şeker serpelim Benim ayvalarım minikti her bir ayva ya iki yemek kaşığı şeker serptim Siz damak tadınıza göre pişerken suyunun tadına bakarak ekleme yapabilirsiniz Üzerine ayvaların yarısına gelecek şekilde su koyup ayırdığım çiğitleri attım ve birazcık gıda renklendirici koydum kapağını kapatıp pişmeye bıraktım
3 Çatalla kontrol edip altı hafif yumuşamaya başlayınca alt üst edelim ayvaları
6 Pişen ayvalar soğuya dursun creamole üzerinde yazan miktardan yarım bardak eksik koyularak çırpılır
7 Soğuyan ayvaların içine fındık ceviz filan koyulup üzerine creamole sıkılır
veee afiyet olsun ?
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.