iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
*4 adet büyük boy ayva
*3,5 su bardağı toz şeker
*2,5 su bardağı su
*2 çubuk tarçın
*10 adet karanfil
Üstü için;
*kaymak ve ceviz parçaları
Ayva Tatlısı (Gıda Boyasız) Tarifi Yapılışı
Ayvaları iyice yıkayın ve kabuklarını soyun Soyulan kabukları tencerenin dibine yerleştirin Ayvaların içlerini temizlerken çıkan tüm çekirdekleri de bir tabağa alın Ortaları temizlenen ayvaları kabukların üstüne yerleştirin Kenarlarına karanfilleri ve bir kaç parçaya ayırdığınız tarçın çubuklarını yerleştirin Ayvaların ortasına çekirdekleri eşitçe yerleştirin Ayvaların kenarından suyunu ilave edinSu kaynadıktan sonra, şekeri tüm ayvaların üstüne dökün ve ocağın altını kısın Şeker eriyince ara ara şerbetini ayvaların üstüne doğru gezdirin En az 1 saat 45 dakika en kısık ateşte pişecek ki ayva istediğimiz rengi alsın Ara sıra suyunu kontrol edin Ayva rengini alınca cam bir fırın kabına alın İster soğumaya bırakın, ister benim yaptığım gibi üstünün hafif çıtır olması için 220 derecelik fırında 1015 dakika bekletin
Soğuyan ayva tatlısını kaymakla ve cevizle süsleyin Afiyet olsun…
Not:Ayvanın tatlı veya ekşi oluşuna göre şeker miktarını ayarlayın Ayva tatlısının lezzeti ayvanın kalitesiyle değişiyor aslında 2 hafta arayla yaptığım ayva tatlısının lezzeti tamamen birbirinden farklıydı Bazı ayvalar 1 buçuk saatte de pişebiliyor, biraz zahmetli ama bu muhteşem lezzeti mutlaka deneyin Ayvayı yemeyen ailem ve ben bayıldık Şimdiden afiyet olsun
*4 adet büyük boy ayva
*3,5 su bardağı toz şeker
*2,5 su bardağı su
*2 çubuk tarçın
*10 adet karanfil
Üstü için;
*kaymak ve ceviz parçaları
Ayva Tatlısı (Gıda Boyasız) Tarifi Yapılışı
Ayvaları iyice yıkayın ve kabuklarını soyun Soyulan kabukları tencerenin dibine yerleştirin Ayvaların içlerini temizlerken çıkan tüm çekirdekleri de bir tabağa alın Ortaları temizlenen ayvaları kabukların üstüne yerleştirin Kenarlarına karanfilleri ve bir kaç parçaya ayırdığınız tarçın çubuklarını yerleştirin Ayvaların ortasına çekirdekleri eşitçe yerleştirin Ayvaların kenarından suyunu ilave edinSu kaynadıktan sonra, şekeri tüm ayvaların üstüne dökün ve ocağın altını kısın Şeker eriyince ara ara şerbetini ayvaların üstüne doğru gezdirin En az 1 saat 45 dakika en kısık ateşte pişecek ki ayva istediğimiz rengi alsın Ara sıra suyunu kontrol edin Ayva rengini alınca cam bir fırın kabına alın İster soğumaya bırakın, ister benim yaptığım gibi üstünün hafif çıtır olması için 220 derecelik fırında 1015 dakika bekletin
Soğuyan ayva tatlısını kaymakla ve cevizle süsleyin Afiyet olsun…
Not:Ayvanın tatlı veya ekşi oluşuna göre şeker miktarını ayarlayın Ayva tatlısının lezzeti ayvanın kalitesiyle değişiyor aslında 2 hafta arayla yaptığım ayva tatlısının lezzeti tamamen birbirinden farklıydı Bazı ayvalar 1 buçuk saatte de pişebiliyor, biraz zahmetli ama bu muhteşem lezzeti mutlaka deneyin Ayvayı yemeyen ailem ve ben bayıldık Şimdiden afiyet olsun