iltasyazilim
FD Üye
Ayva Tatlısı ( Samsun ) Tarifi İçin Malzemeler
*5 Adet Orta Boy Ayva
*10 Yemek Kaşığı Toz Şeker
*5 Adet Çubuk Tarçın
Ayva Tatlısı ( Samsun ) Tarifi Yapılışı Ayvaları ortadan ikiye bölün çekirdekleri çıkarın, kabukları soyun ve yıkayın*Ardından tencereye alın ayvaların altlarına kabuklarından bir kaç adet koyun Her ayvanın üstüne iki yemek kaşığı toz şeker ve ayva çekirdeklerinden konur kısık ateşte tarçınla pişirilmeye başlayın (Bu şekilde 33 5 saat kısık ateşte pişirilir ) Ayvaların altı iyice pembeleşince ters çevirin ve bir daha o şekilde pişirin Rengi kırmızıya dönünce kapatın Servis tabağına ayvaları ters çevirin sırt kısmını alın, üstüne kaymak konularak servis edin afiyetle yiyin )
*5 Adet Orta Boy Ayva
*10 Yemek Kaşığı Toz Şeker
*5 Adet Çubuk Tarçın
Ayva Tatlısı ( Samsun ) Tarifi Yapılışı Ayvaları ortadan ikiye bölün çekirdekleri çıkarın, kabukları soyun ve yıkayın*Ardından tencereye alın ayvaların altlarına kabuklarından bir kaç adet koyun Her ayvanın üstüne iki yemek kaşığı toz şeker ve ayva çekirdeklerinden konur kısık ateşte tarçınla pişirilmeye başlayın (Bu şekilde 33 5 saat kısık ateşte pişirilir ) Ayvaların altı iyice pembeleşince ters çevirin ve bir daha o şekilde pişirin Rengi kırmızıya dönünce kapatın Servis tabağına ayvaları ters çevirin sırt kısmını alın, üstüne kaymak konularak servis edin afiyetle yiyin )