iltasyazilim
FD Üye
Ayva Tatlısı ve Tavuk Göğsü Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*5 tane orta boy ayva
*2*tane elma
*1*küçük kase kuş üzümü
*1*tatlı kaşığı tarçın
*2*su bardağı şeker
*2*su bardağı su
süslemek için
*antep fıstığı
tavuk göğsü için
*3*su bardağı süt
*3*yemek kaşığı un
*3*yemek kaşığı toz şeker
*yarımdan az margarin
Ayva Tatlısı ve Tavuk Göğsü Tatlısı Tarifi Yapılışı Ayvaların kabuklarını soyalım ve tam ortadan ikiye bölüp ortasının çekirdek kısımına bıçakla alalım ama çekirdeklerini renk vermesi için atmayalım Sonra bir borcama ayvaları dizelim, elmaları soyalım ve rendeleyelim tarçın ve kuş üzümü ile karıştırıp ayvaların ortalarındaki boşluk kısımlara dolduralım Sonra ayvanın çekirdekerini kenarlara serpiştirelim renk versin doğal kendi renginde pişsin Sonra şekerle suyu karıştırıp ayvaların üzerinde döküp doğru fırına sürelim ve pişirelim bu arada bizde yanında ikram edeceğimiz tavuk göğsümüzü hazırlayalım Ttencereye margarini ve unu bırakıp hafif kavuralım ve üzerine soğuk sütü ve şekeri ekleyip hemen karıştırmaya başlayalım ki topaklanmasın Sonra el blendırıyla en az beş dakika çırpıp bir borcama dökelim ve soğumaya bırakalım, fırından çıkan ayva tatlımız soğuyunca üzerine antep fıstığı veya sizn isteğiniz doğrusunda ceviz veya hindistan cevizi ile süsleyin Sonra soğuyan ayva ve tavuk göğsümüzü tabakta servis yapalım Harika oluyor Afiyet olsun
*5 tane orta boy ayva
*2*tane elma
*1*küçük kase kuş üzümü
*1*tatlı kaşığı tarçın
*2*su bardağı şeker
*2*su bardağı su
süslemek için
*antep fıstığı
tavuk göğsü için
*3*su bardağı süt
*3*yemek kaşığı un
*3*yemek kaşığı toz şeker
*yarımdan az margarin
Ayva Tatlısı ve Tavuk Göğsü Tatlısı Tarifi Yapılışı Ayvaların kabuklarını soyalım ve tam ortadan ikiye bölüp ortasının çekirdek kısımına bıçakla alalım ama çekirdeklerini renk vermesi için atmayalım Sonra bir borcama ayvaları dizelim, elmaları soyalım ve rendeleyelim tarçın ve kuş üzümü ile karıştırıp ayvaların ortalarındaki boşluk kısımlara dolduralım Sonra ayvanın çekirdekerini kenarlara serpiştirelim renk versin doğal kendi renginde pişsin Sonra şekerle suyu karıştırıp ayvaların üzerinde döküp doğru fırına sürelim ve pişirelim bu arada bizde yanında ikram edeceğimiz tavuk göğsümüzü hazırlayalım Ttencereye margarini ve unu bırakıp hafif kavuralım ve üzerine soğuk sütü ve şekeri ekleyip hemen karıştırmaya başlayalım ki topaklanmasın Sonra el blendırıyla en az beş dakika çırpıp bir borcama dökelim ve soğumaya bırakalım, fırından çıkan ayva tatlımız soğuyunca üzerine antep fıstığı veya sizn isteğiniz doğrusunda ceviz veya hindistan cevizi ile süsleyin Sonra soğuyan ayva ve tavuk göğsümüzü tabakta servis yapalım Harika oluyor Afiyet olsun