iltasyazilim
FD Üye
Ayva Tatlısı Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet ayva
*56 adet ayva çekirdeği
*810 adet karanfil (bende yoktu birkaç damla limon suyu damlattım)
*6 kahve fincanı şeker
*1 adet çubuk tarçın (bende yoktu yarım çay kaşığından daha az toz tarçın kullandım )
*1 su bardağı su
Üstü için:
*Kaymak yada kremşanti kremşanti yarım su bardağı ile yapılıp koyu kıvamda olmalı
*Antep fıstığı, ceviz, fındık vb
Ayvaları bekletmek için :
*1 litre su
*Yarım limon suyu
Ayva Tatlısı Yapımı Tarifi Yapılışı Ayvalar tek tek ortadan ikiye bölünür ve içerisindeki çekirdekler kenara alınır (ayva tatlımıza renk vermesi için kullanacağız)*ayvalar soyulur ve soyulan her ayva su ve limon suyundan hazırlanan karışıma koyulur tüm ayvalar soyulduktan sonra 5 dk kadar limonlu suda beklerler ve 5 dk Ardından ayvalar tencereye oyulan kısımları üste gelecek şekilde dizilirler ve her birinin üstüne 1 fincan şeker koyulur tencerenin kenarından 1 su bardağı su tarçın ayva çekirdekleri karanfil koyulur ve kapağı kapatılıp 1520 dk köpüğü çıkana kadar pişirilir köpüğü çıkınca ateşten alınır ve şerbetin içinde 5 dk kadar bekletilir ardından kaymak ve ceviz ile servise sunulur afiyet olsun
*3 adet ayva
*56 adet ayva çekirdeği
*810 adet karanfil (bende yoktu birkaç damla limon suyu damlattım)
*6 kahve fincanı şeker
*1 adet çubuk tarçın (bende yoktu yarım çay kaşığından daha az toz tarçın kullandım )
*1 su bardağı su
Üstü için:
*Kaymak yada kremşanti kremşanti yarım su bardağı ile yapılıp koyu kıvamda olmalı
*Antep fıstığı, ceviz, fındık vb
Ayvaları bekletmek için :
*1 litre su
*Yarım limon suyu
Ayva Tatlısı Yapımı Tarifi Yapılışı Ayvalar tek tek ortadan ikiye bölünür ve içerisindeki çekirdekler kenara alınır (ayva tatlımıza renk vermesi için kullanacağız)*ayvalar soyulur ve soyulan her ayva su ve limon suyundan hazırlanan karışıma koyulur tüm ayvalar soyulduktan sonra 5 dk kadar limonlu suda beklerler ve 5 dk Ardından ayvalar tencereye oyulan kısımları üste gelecek şekilde dizilirler ve her birinin üstüne 1 fincan şeker koyulur tencerenin kenarından 1 su bardağı su tarçın ayva çekirdekleri karanfil koyulur ve kapağı kapatılıp 1520 dk köpüğü çıkana kadar pişirilir köpüğü çıkınca ateşten alınır ve şerbetin içinde 5 dk kadar bekletilir ardından kaymak ve ceviz ile servise sunulur afiyet olsun