Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ayva Tatlısı Yapımı

Ayva Tatlısı Yapımı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Ayva Tatlısı Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

*3 adet orta boy ayva
*Yarım su bardağından biraz fazla su
*1 adet çubuk tarçın
*10 adet karanfil
*6 kahve fincanı toz şeker
*Ayvanın içinden çıkardığınız çekirdekler

Üzeri için ;


*Ceviz kırıkları
*Kaymak

Ayvaların kararmaması için;


*Yarım limon
*Su

Ayva Tatlısı Yapımı Tarifi Yapılışı Öncelikle ayvaları yıkayıp, kabuklarını soyalım, çekirdek yuvasını da olduğu gibi çıkarıp çekirdeklerini ayıralım Ayvaları kararmaması için bir kenarda büyük bir kabın içine su koyup içine limonu sıkalım ve ayvaları işlemler bitene kadar suda bekletelim
Ayvanın çekirdeklerini de pişirirken renk vermesi için kullanacağız Önce ayvaları kase gibi duracak şekilde tencereye yerleştirip her birinin üzerine birer kahve fincanı toz şeker koyalım, çubuk tarçını, karanfili ve ayvanın çekirdeklerini boş kalan yerlere yerleştirip suyunu ekleyelim ve orta ateşte kaynamaya bırakalım Su bir taşım kaynadıktan sonra en kısık ateşte pişmeye bırakalım Ben yaklaşık 1 saat 15 dakika pişirdim, sizinki de üç aşağı beş yukarı aynı sürede pişecektir, çünkü rengini ve kıvamını ancak bu sürede alıyor Ara ara mutlaka kontrol etmeliyiz suyunu çekip dibi tutmasın Tencerenin kapağının kapalı olmasına özen gösterin
soğuduktan sonra üzerine kaymak ve ceviz kırıntıları ekleyerek servis edebilirsiniz afiyet olsun
NOT: İstenirse renk vermesi için *soyulan ayva kabukları da tencereye yerleştirilebilir Birlikte pişerler
 
858,496Konular
981,673Mesajlar
29,760Kullanıcılar
cumali12332Son üye
Üst Alt