iltasyazilim
FD Üye
Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet ayva
*3, 5 su bardağı tozşeker
*1 adet kabuk tarçın
*10 adet karanfil
*Yarım limon suyu
*1 bardak su
Üzeri için;
*1 paket krem şanti
*1 bardak soğuk süt
*Badem
Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Ayvalar soyulup ikiye bölünür
*Bir kaba su ve limon eklenip bölünen ayvalar kaba konur Ayvalar kararmasın diye
*Ayvaların ortaları çıkartılır ve çekirdekleri ayrılır
*Tencereye ayvaları dizin
*Üzerine 2 yemek kaşığı gelecek şekilde toz şekeri ekleyin
*Çubuk tarçın karanfil ve ayva çekirdekleri tencereye ayvaların yanlarına gelecek şekilde koyun
*1 bardak su ekleyin orta ateşte kaynaya kadar pişirin
*Su kaynadıktan sonra kısık ateşe bırakın
*Ayvalar yumuşayana ve renk değiştirinceye kadar kısık ateşte pişirin
*Pişen ayvaları sunum kabına alın soğumaya bırakın
*Diğer yandan 1 paket krem şanti ve 1 bardak soğuk sütü çırpın kıvam elde edin
*Soğuyan ayvaların üzerine krem şanti koyun
*Dilediğiniz gibi süsleyin
Afiyet olsun??
*3 adet ayva
*3, 5 su bardağı tozşeker
*1 adet kabuk tarçın
*10 adet karanfil
*Yarım limon suyu
*1 bardak su
Üzeri için;
*1 paket krem şanti
*1 bardak soğuk süt
*Badem
Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Ayvalar soyulup ikiye bölünür
*Bir kaba su ve limon eklenip bölünen ayvalar kaba konur Ayvalar kararmasın diye
*Ayvaların ortaları çıkartılır ve çekirdekleri ayrılır
*Tencereye ayvaları dizin
*Üzerine 2 yemek kaşığı gelecek şekilde toz şekeri ekleyin
*Çubuk tarçın karanfil ve ayva çekirdekleri tencereye ayvaların yanlarına gelecek şekilde koyun
*1 bardak su ekleyin orta ateşte kaynaya kadar pişirin
*Su kaynadıktan sonra kısık ateşe bırakın
*Ayvalar yumuşayana ve renk değiştirinceye kadar kısık ateşte pişirin
*Pişen ayvaları sunum kabına alın soğumaya bırakın
*Diğer yandan 1 paket krem şanti ve 1 bardak soğuk sütü çırpın kıvam elde edin
*Soğuyan ayvaların üzerine krem şanti koyun
*Dilediğiniz gibi süsleyin
Afiyet olsun??