iltasyazilim
FD Üye
Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet ayva
*8 çorba kaşığı toz şeker
*1 bardak su
*1 adet kabuk tarçın
*56 adet karanfil
Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle ayvaları soyup, ikiye bölün
*Çekirdeklerini atmayın
*Ayvaları limonlu suya koyun
*Hepsi bitince tencereye ayvaları ağzı açık şekilde dizin
*Her birinin ortasına 1 çorba kaşığı şeker koyun
*Karanfili tarçını ve çekirdekleri ilave edin
*Ayvanın kabuklarından da bir kaç tane koyun
*Suyunu ilave edin
*Kapağını kapatıp, ocağa koyun
*Kaynayınca kısık ateşte pişirin
*Rengi dönene kadar arada ters çevirerek pişirin
*Ayvaları iyice yumuşayıp, rengi dönünce ocaktan alıp servis edebilirsiniz
*Üzerine istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz AFİYET OLSUN
*4 adet ayva
*8 çorba kaşığı toz şeker
*1 bardak su
*1 adet kabuk tarçın
*56 adet karanfil
Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle ayvaları soyup, ikiye bölün
*Çekirdeklerini atmayın
*Ayvaları limonlu suya koyun
*Hepsi bitince tencereye ayvaları ağzı açık şekilde dizin
*Her birinin ortasına 1 çorba kaşığı şeker koyun
*Karanfili tarçını ve çekirdekleri ilave edin
*Ayvanın kabuklarından da bir kaç tane koyun
*Suyunu ilave edin
*Kapağını kapatıp, ocağa koyun
*Kaynayınca kısık ateşte pişirin
*Rengi dönene kadar arada ters çevirerek pişirin
*Ayvaları iyice yumuşayıp, rengi dönünce ocaktan alıp servis edebilirsiniz
*Üzerine istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz AFİYET OLSUN