iltasyazilim
FD Üye
Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet orta boy ayva
*6 yemek kaşığı toz şeker
*6 tane karanfil
*4 su bardağı su
SÜSLEMESİ İÇİN;
*1 paket krem şanti
*1 su bardağı süt
*1 yemek kaşığı kaymak
*Ceviz içi
*Çikolata sosu
Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı Ayvalar ikiye ayrılıp, içindeki çekirdek ve sert kısımlar temizlenir Kabukları isteğe göre soyulur Ben soymadım Daha karamelize oluyor Ayvalar iç kısımları tavaya gelecek şekilde dizilir Karanfil ve ayva çekirdekleri aralara paylaştırılır Üzerine 4 su bardağı su ilave edilip kaynamaya bırakılır Ayvaların büyüklüğüne göre 1520 dakika kaynatılır Ardından ayvalar ters çevrilip her bir ayva yarımının üzerine (iç kısmına) 1, 5 yemek kaşığı toz şeker dökülür (Ayvalar büyükse şeker miktarını artırın ) Tekrar kaynamaya bırakılır Ayvaların şekeri iyice çekmesi için üzerlerinden sıcak su gezdirebilirsiniz Ayvaların yanmaması için ara ara her iki yüzünü de çevirmelisiniz Karamelize olmalı Suyu biterse sıcak su ilavesi yapabilirsiniz Çatalla yumuşaklığı kontrol edilip, iyice yumuşadığında ocaktan alınır
Krem şanti, süt ve kaymak kıvam alana kadar çırpılır Sıkma torbası ile ayvaların üzerine sıkılır Ortasına ceviz serpilir İsteğe göre çikolata sosuyla süsleyebilirsiniz
Şimdiden afiyet olsun
*2 adet orta boy ayva
*6 yemek kaşığı toz şeker
*6 tane karanfil
*4 su bardağı su
SÜSLEMESİ İÇİN;
*1 paket krem şanti
*1 su bardağı süt
*1 yemek kaşığı kaymak
*Ceviz içi
*Çikolata sosu
Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı Ayvalar ikiye ayrılıp, içindeki çekirdek ve sert kısımlar temizlenir Kabukları isteğe göre soyulur Ben soymadım Daha karamelize oluyor Ayvalar iç kısımları tavaya gelecek şekilde dizilir Karanfil ve ayva çekirdekleri aralara paylaştırılır Üzerine 4 su bardağı su ilave edilip kaynamaya bırakılır Ayvaların büyüklüğüne göre 1520 dakika kaynatılır Ardından ayvalar ters çevrilip her bir ayva yarımının üzerine (iç kısmına) 1, 5 yemek kaşığı toz şeker dökülür (Ayvalar büyükse şeker miktarını artırın ) Tekrar kaynamaya bırakılır Ayvaların şekeri iyice çekmesi için üzerlerinden sıcak su gezdirebilirsiniz Ayvaların yanmaması için ara ara her iki yüzünü de çevirmelisiniz Karamelize olmalı Suyu biterse sıcak su ilavesi yapabilirsiniz Çatalla yumuşaklığı kontrol edilip, iyice yumuşadığında ocaktan alınır
Krem şanti, süt ve kaymak kıvam alana kadar çırpılır Sıkma torbası ile ayvaların üzerine sıkılır Ortasına ceviz serpilir İsteğe göre çikolata sosuyla süsleyebilirsiniz
Şimdiden afiyet olsun