iltasyazilim
FD Üye
Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet orta boy ayva
*6 kahve fincanı toz şeker
*78 tane karanfil
*1 tane çubuk tarçın
*Yarım su bardağından biraz fazla su
Üzeri için;
*Kaymak
*File antep fıstığı veya (çekilmiş ceviz fındık da olabilir)
Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Ayvaları soyalım 2’ye bölelim Çekirdeklerini ayıralım (Daha sonra tatlımızda kullanacağız)
*Temizlediğimiz ayvaları derin bir kapta soğuk suda bekletelim
*Yayvanca bir tencereye ayvaları çukur kısımları üstte kalacak şekilde yerleştirelim
*Ayvanın çukur kısımlarına ve etrafına gelecek şekilde 1 fincan toz şekerini dökelim
*Tenceremize çubuk tarçını karanfilleri ve ayva çekirdeklerini ilave edelim
*Suyu ayvaların üzerine değmeyecek şekilde kenardan dökelim Tencerenin kapağını kapatalım
*Kaynayana kadar orta ateşte kaynamaya başlayınca kısık ateşte 1 saat pişirelim
*Ayvaların rengi değişene ve yumuşayana kadar pişirelim
*Pişince ocaktan alalım, soğumaya bırakalım Yaklaşık 3 saat kadar dinlendirelim
*Servis ederken üzerine bir tatlı kaşığı dolusu kaymak onun üzerine pişirdiğimiz ayvanın şerbetinden en üste de antep fıstığı veya çekilmiş fındık ceviz serpebilirsiniz Afiyet olsun
*3 adet orta boy ayva
*6 kahve fincanı toz şeker
*78 tane karanfil
*1 tane çubuk tarçın
*Yarım su bardağından biraz fazla su
Üzeri için;
*Kaymak
*File antep fıstığı veya (çekilmiş ceviz fındık da olabilir)
Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Ayvaları soyalım 2’ye bölelim Çekirdeklerini ayıralım (Daha sonra tatlımızda kullanacağız)
*Temizlediğimiz ayvaları derin bir kapta soğuk suda bekletelim
*Yayvanca bir tencereye ayvaları çukur kısımları üstte kalacak şekilde yerleştirelim
*Ayvanın çukur kısımlarına ve etrafına gelecek şekilde 1 fincan toz şekerini dökelim
*Tenceremize çubuk tarçını karanfilleri ve ayva çekirdeklerini ilave edelim
*Suyu ayvaların üzerine değmeyecek şekilde kenardan dökelim Tencerenin kapağını kapatalım
*Kaynayana kadar orta ateşte kaynamaya başlayınca kısık ateşte 1 saat pişirelim
*Ayvaların rengi değişene ve yumuşayana kadar pişirelim
*Pişince ocaktan alalım, soğumaya bırakalım Yaklaşık 3 saat kadar dinlendirelim
*Servis ederken üzerine bir tatlı kaşığı dolusu kaymak onun üzerine pişirdiğimiz ayvanın şerbetinden en üste de antep fıstığı veya çekilmiş fındık ceviz serpebilirsiniz Afiyet olsun