iltasyazilim
FD Üye
Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*4 tane ayva
*1 çubuk tarçın
*56 tane karanfil
*8 kahve fincanı şeker
*Yarım su bardağından biraz fazla su
Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Ayvaları kabukları soyulur ikiye bölünüp iç çekirdekleri çıkarılır ve limonlu suda kararmaması için bekletilir
*Çekirdeklerini ve kabukların bir kısmı daha sonra kullanmak için ayrılır
*Geniş tabanlı bir tencereye ayırdığınız kabukları koyun üstüne de ayvaları yerleştirip ayırdığınız çekirdekleri üzerine serpiştirin
*Her ayvanın üzerine 1 kahve fincanı şeker dökün, çubuk tarçın ve karanfilleri de üzerine koyun ve suyu ekleyin kapağını kapatıp kısık ateşte ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirin
*Yumuşayan ayvaları fırın kabına alın şerbetini üzerine dökün burda ayva kabuklarını kullanmaya bilirsiniz
*200 derecelik fırında 25 dakika kadar tekrar pişirin Üzerine kaymak ile süsleyip servis edin Afiyet olsun
*4 tane ayva
*1 çubuk tarçın
*56 tane karanfil
*8 kahve fincanı şeker
*Yarım su bardağından biraz fazla su
Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Ayvaları kabukları soyulur ikiye bölünüp iç çekirdekleri çıkarılır ve limonlu suda kararmaması için bekletilir
*Çekirdeklerini ve kabukların bir kısmı daha sonra kullanmak için ayrılır
*Geniş tabanlı bir tencereye ayırdığınız kabukları koyun üstüne de ayvaları yerleştirip ayırdığınız çekirdekleri üzerine serpiştirin
*Her ayvanın üzerine 1 kahve fincanı şeker dökün, çubuk tarçın ve karanfilleri de üzerine koyun ve suyu ekleyin kapağını kapatıp kısık ateşte ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirin
*Yumuşayan ayvaları fırın kabına alın şerbetini üzerine dökün burda ayva kabuklarını kullanmaya bilirsiniz
*200 derecelik fırında 25 dakika kadar tekrar pişirin Üzerine kaymak ile süsleyip servis edin Afiyet olsun