iltasyazilim
FD Üye
Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet ayva
*6 Türk kahvesi fincanı toz şeker
*Yarım su bardağından biraz fazla su
Ayvaların kararmaması için;
*Yarım limon suyu
*1 litre su
Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı İlk olarak derince bir kaba su doldurun Ve içerisine yarım limonu sıkın Ayvaları ikiye bölerek çekirdeklerin bulunduğu kısmı çıkartın ve ayvanın kabuğunu soyun Çıkarttığınız çekirdekleri ayrı bir yere biriktirin, tatlımıza renk vermesi için pişirken kullanacağız ! Hazırlamış olduğunuz ayvaları limonlu suda bekletin Öncelikle ayvaların kabuklarını tencerenin dibine, her yere yerleştirin ve ayvaları koyarken kabukların üzerine koyun Ayvaları tencerenize orta kısımları üste kalacak şekilde yerleştirin
Ayvaların herbirinin üzerine bir kahve fincanı toz şekeri dökün Suyu da tencereye ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatarak su kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra da en küçük ocağınızda kısık ateşte 2 saat kadar pişirin Ve pişirme esnasında arada yavaşça birkaç kez altını üstüne çevirin ki her iki tarafta rengini alsın
Ayvalar rengini aldıktan ve yumuşadıktan sonra ocaktan alabilirsiniz Arada kontrol edin ki dibi tutmasın
Tatlıları servis kabınıza alın ve 34 saat kadar soğuması için buzdolabında bekletin Servis ederken kalan şerbetinden ayvaların üzerine gezdirebilirsiniz En son kaymak ve cevizle süsleyebilirsiniz ( isteğe bağlı malzemeleri aynı ölçüde çoğaltabilirsiniz) not: gıda boyası kullanmadım tamamen kendi rengi ??
*3 adet ayva
*6 Türk kahvesi fincanı toz şeker
*Yarım su bardağından biraz fazla su
Ayvaların kararmaması için;
*Yarım limon suyu
*1 litre su
Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı İlk olarak derince bir kaba su doldurun Ve içerisine yarım limonu sıkın Ayvaları ikiye bölerek çekirdeklerin bulunduğu kısmı çıkartın ve ayvanın kabuğunu soyun Çıkarttığınız çekirdekleri ayrı bir yere biriktirin, tatlımıza renk vermesi için pişirken kullanacağız ! Hazırlamış olduğunuz ayvaları limonlu suda bekletin Öncelikle ayvaların kabuklarını tencerenin dibine, her yere yerleştirin ve ayvaları koyarken kabukların üzerine koyun Ayvaları tencerenize orta kısımları üste kalacak şekilde yerleştirin
Ayvaların herbirinin üzerine bir kahve fincanı toz şekeri dökün Suyu da tencereye ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatarak su kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra da en küçük ocağınızda kısık ateşte 2 saat kadar pişirin Ve pişirme esnasında arada yavaşça birkaç kez altını üstüne çevirin ki her iki tarafta rengini alsın
Ayvalar rengini aldıktan ve yumuşadıktan sonra ocaktan alabilirsiniz Arada kontrol edin ki dibi tutmasın
Tatlıları servis kabınıza alın ve 34 saat kadar soğuması için buzdolabında bekletin Servis ederken kalan şerbetinden ayvaların üzerine gezdirebilirsiniz En son kaymak ve cevizle süsleyebilirsiniz ( isteğe bağlı malzemeleri aynı ölçüde çoğaltabilirsiniz) not: gıda boyası kullanmadım tamamen kendi rengi ??