iltasyazilim
FD Üye
Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet ayva
*Her yarım ayva için 3 yemek kaşığı şeker
*1 5 su bardağı su veya nar suyu
*Yarım limon suyu
*1 adet kabuk tarçın
*3 adet karanfil
*3 adet dilimlenmis portakal
Üzeri için;
*1 paket kaymak tadında krem şanti
*Ceviz
Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı Öncelikle kabuklarını soyduğumuz ayvaları ortadan ikiye kesip çekirdek kısımlarını çıkartıyoruz ve bu çekirdekleri daha sonra ayvaların suyuna eklemek için kenara ayırıyoruz Daha sonra limon sıktığımız su dolu kaba ayvaları atıyoruz
Teflon geniş tabanlı bir tencereye 1 5 su bardağı suyu veya nar suyunu ilave edip ayvaları iç kısımları yukarı gelecek şekilde tencereye yerleştiriyoruz Ayvaların üzerine şekeri ekleyip kabuk tarçını, karanfili, ayva çekirdeğini ve portakalı tencerenin içine atıyoruz ve kısık ateşte yaklaşık 1 5 saat ağzı kapalı olarak pişmeye bırakıyoruz
Son olarak ayvalar yumuşayıp pisince de servis tabağına alıp soğumaya bırakıyoruz Soğuduktan sonra da krem şanti ve cevizle süsleyip servise hazırlıyoruz Afiyet olsun
Not:Nar suyu kullanacaksanız portakal eklemenize gerek yok Krem şantiyi de önceden üzerindeki tarife göre hazırlayıp en az 1 saat dolapta bekletin
*3 adet ayva
*Her yarım ayva için 3 yemek kaşığı şeker
*1 5 su bardağı su veya nar suyu
*Yarım limon suyu
*1 adet kabuk tarçın
*3 adet karanfil
*3 adet dilimlenmis portakal
Üzeri için;
*1 paket kaymak tadında krem şanti
*Ceviz
Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı Öncelikle kabuklarını soyduğumuz ayvaları ortadan ikiye kesip çekirdek kısımlarını çıkartıyoruz ve bu çekirdekleri daha sonra ayvaların suyuna eklemek için kenara ayırıyoruz Daha sonra limon sıktığımız su dolu kaba ayvaları atıyoruz
Teflon geniş tabanlı bir tencereye 1 5 su bardağı suyu veya nar suyunu ilave edip ayvaları iç kısımları yukarı gelecek şekilde tencereye yerleştiriyoruz Ayvaların üzerine şekeri ekleyip kabuk tarçını, karanfili, ayva çekirdeğini ve portakalı tencerenin içine atıyoruz ve kısık ateşte yaklaşık 1 5 saat ağzı kapalı olarak pişmeye bırakıyoruz
Son olarak ayvalar yumuşayıp pisince de servis tabağına alıp soğumaya bırakıyoruz Soğuduktan sonra da krem şanti ve cevizle süsleyip servise hazırlıyoruz Afiyet olsun
Not:Nar suyu kullanacaksanız portakal eklemenize gerek yok Krem şantiyi de önceden üzerindeki tarife göre hazırlayıp en az 1 saat dolapta bekletin