iltasyazilim
FD Üye
Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*5 adet ayva
*İstediğiniz miktara karanfil
*1 çubuk tarçın
*1 buçuk su bardağı su
*Her bir ayvaya yarım kahve fincanından biraz fazla şeker
Ayvaların kararmaması için;
*1 miktar su
*1 küçük limon
Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı İlk önce ayvaları soyup dilimliyoruz Çekirdeklerini renk vermesi için ayırıyoruz Soyduğumuz ayvaları kararmaması için limonlu su yapıyoruz, soyduklarımızı içine atıyoruz
Bütün ayvaları soyduktan sonra tencereye diziyoruz Üstlerine şekeri döküyoruz aralardan suyu, karanfili ve tarçını da ekliyoruz En son bir kaç tanesi üstlerine gelecek şekilde çekirdeklerini de serpiştiriyoruz Tencerenin kapağını kapatıp pişirmeye bırakıyoruz Ben 1 saat normal ateşte pişirdim Daha sonra 1 saat kadarda ocağın küçük gözünde pişirmeye bıraktım Çok güzel rengi çıktı ve yumuşadı Dilerseniz servis ederken üzerlerine kaymak koyabilirsiniz
*5 adet ayva
*İstediğiniz miktara karanfil
*1 çubuk tarçın
*1 buçuk su bardağı su
*Her bir ayvaya yarım kahve fincanından biraz fazla şeker
Ayvaların kararmaması için;
*1 miktar su
*1 küçük limon
Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı İlk önce ayvaları soyup dilimliyoruz Çekirdeklerini renk vermesi için ayırıyoruz Soyduğumuz ayvaları kararmaması için limonlu su yapıyoruz, soyduklarımızı içine atıyoruz
Bütün ayvaları soyduktan sonra tencereye diziyoruz Üstlerine şekeri döküyoruz aralardan suyu, karanfili ve tarçını da ekliyoruz En son bir kaç tanesi üstlerine gelecek şekilde çekirdeklerini de serpiştiriyoruz Tencerenin kapağını kapatıp pişirmeye bırakıyoruz Ben 1 saat normal ateşte pişirdim Daha sonra 1 saat kadarda ocağın küçük gözünde pişirmeye bıraktım Çok güzel rengi çıktı ve yumuşadı Dilerseniz servis ederken üzerlerine kaymak koyabilirsiniz